«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα», λέει μια παροιμία που μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τα μέτρα που προτείνει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.
«Στη βάση γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο προώθησης, με τη μορφή του κατεπείγοντος, τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας, ώστε η σύσταση της Αστυνομίας προς την οικία Ομοσπονδία για απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων να καθίσταται δεσμευτική», ανέφερε πρόσφατα η κα Υπουργός.
Και το πήρε ένα βήμα πάρα πέρα, προσθέτοντας: «Σε περίπτωση πρόκλησης νέων επεισοδίων, η Αστυνομία θα μπορεί να συστήνει τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, με έσχατο μέτρο την απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων».
Εδώ ταιριάζει ταμάμ στην ΚΟΠ η παροιμία της εισαγωγής. Μιλώντας για ποδόσφαιρο θυμούμαι πως η Αστυνομία εισηγήθηκε στην Ομοσπονδία την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για κάποιες ομάδες, όμως η ηγεσία της ΚΟΠ έκανε ντρίπλα για να έχει το πάνω χέρι.
Με συνοπτικές διαδικασίες άλλαξε τους πειθαρχικούς κανονισμούς και συμπεριέλαβε σχετική πρόνοια στις ποινές που επιβάλλει ο Αθλητικός Δικαστής.
Σκεφτείτε τι έχει να γίνει έτσι και περάσει η σχετική τροποποίηση της νομοθεσίας. Μιλάμε για μεγάλα… γλέντια, μάγκες! Διότι, εάν δεν το πήρατε πρέφα, θα παίζει μπαλίτσα και η Αστυνομία.
Όσο για την κα Υπουργό, καλά κάνει να κρατά μικρό καλάθι, επειδή προφανώς έχει άγνοια κινδύνου. Πρέπει να γνωρίζει πως δεν είναι τόσο εύκολο να απαγορεύει τη διεξαγωγή αγώνων η Αστυνομία, επειδή θα έχουμε άλλους μπελάδες.
Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, με τις ευλογίες της FIFA και της UEFA. Και όποιος πάει να τα βάλει μαζί τους, «τρώει τα μούτρα του».
Κουτσομπόλης