Οι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα έχουν αλλάξει άρδην το κλίμα στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ. Τόσο εντός όσο και εκτός ομάδας. Πέραν αυτού όμως και η αγωνιστική παρουσία των «γαλαζοκιτρίνων» έχει πείσει τον καθένα ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτό δηλαδή που κάποιοι έλεγαν ευθύς εξαρχής.
Μπορεί στα αρχικά στάδια του πρωταθλήματος να υπήρξε έντονη αμφισβήτηση ικανοτήτων, αλλά και επιλογών, όμως όλα πλέον είναι διαφορετικά. Η ομάδα έχει τρομακτική βελτίωση, έχει πλάνο στον αγωνιστικό χώρο, οι πλείστοι παίκτες αποδίδουν πολύ καλά και το κυριότερο προκύπτει σταθερότητα στα θετικά αποτελέσματα.
Η επιμονή, αλλά και η υπομονή του Σωφρόνη Αυγουστή, αποδίδουν καρπούς. Είναι αλήθεια ότι ο Κύπριος τεχνικός το έψαξε πάρα πολύ για να κατασταλάξει στις επιλογές του την ίδια ώρα που κατάφερε να περάσει και τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία. Η ομάδα είναι στον σωστό δρόμο και άπαντες ευελπιστούν ότι εκεί θα μείνει μέχρι τέλους.
Η διακοπή στο πρωτάθλημα προσφέρεται για ξεκούραση αν και στο ΑΠΟΕΛ θα προτιμούσαν με τη φόρα που έχει πάρει η ομάδα να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Η ομάδα θα προετοιμαστεί έχοντας αρκετό χρονικό διάστημα στη διάθεσή της για το εκτός έδρας ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ τη Δευτέρα 22 του μήνα. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους τραυματίες.