HomeSliderDerby Day: Βίοι παράλληλοι και για προπονητές

Derby Day: Βίοι παράλληλοι και για προπονητές

Δεν υπάρχουν μόνο παίκτες με θητεία και στους δύο «αιώνιους αντιπάλους», αλλά και προπονητές. Τελευταίος ήταν ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος δούλεψε στους «γαλαζοκίτρινους» για έξι περίπου μήνες. Ανέλαβε στις 26 Δεκεμβρίου το 2002 και έμεινε στον «Αρχάγγελο» μέχρι τις 13 Μαΐου του 2003. Η Ομόνοια κατέκτησε σ’ εκείνη την περίοδο τον τίτλο πρωταθλήματος και αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια μετά από επτά χρόνια, με τον Ελλαδίτη τεχνικό στον πάγκο της.

6 LEMONIS scaled 1
Ο Τάκης Λεμονής πανηγυρίζει τον τίτλο με την Ομόνοια

Αλλοι πέντε προπονητές δούλεψαν και στις δύο ομάδες. Πρώτος ήταν ο Χαν Χουγκενχούϊζεν και ακολούθησαν τρεις Κύπριοι τεχνικοί. Ο λόγος για τον αείμνηστο Πάμπο Αβρααμίδη, τον Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Ανδρέα Μουσκάλλη. Ο άλλος είναι ο Ελλαδίτης Γιάννης Μαντζουράκης, ο οποίος είχε για βοηθό του στην Ομόνοια τον Βεριτιάνο Μαρτσέλο, που αγωνίστηκε με επιτυχία ως ποδοσφαιριστής στο ΑΠΟΕΛ.

Λίγο πριν το τέλος της καριέρας του ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς διετέλεσε και υπηρεσιακός προπονητής της Ομόνοιας. Σημειώνουμε, τέλος, ότι ο Ντράγκοσλαβ Γέβριτς, ο οποίος αγωνίστηκε τη διετία 2010-12 στην Ομόνοια, δούλεψε ως προπονητής τερματοφυλάκων στο ΑΠΟΕΛ.

Γιώργος Χατζηαντώνης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης