Ο Άρης κατέκτησε το πρωτάθλημα και ως εκ τούτου θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα σεζόν, 2023-24.
Συγκεκριμένα, η «ελαφρά ταξιαρχία» θα ξεκινήσει από τον Β’ προκριματικό γύρο της και το μονοπάτι των πρωταθλητών. Θα μάθει αντίπαλο στις 21 Ιουνίου. Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 25-26 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί για τις 1-2 Αυγούστου.
Η ομάδα της Λεμεσού θα είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχει ως πιθανούς αντίπαλους: την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Κοπεγχάγη (Δανία), Γαλατασαράι (Τουρκία), Μόλντε (Νορβηγία). Από εκεί και πέρα, στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με τις δύο πιο πάνω ομάδες θα είναι και οι νικήτριες των αγώνων του Α’ προκριματικού γύρου που περιλαμβάνουν τη Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν, Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία) και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία).
Παράλληλα, πιθανοί αντίπαλοι του Άρη μπορεί να προκύψουν από τις ομάδες που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν βρίσκονται στους ισχυρούς ή στους ανίσχυρους. Πρόκειται για τις νικήτριες των ζευγαριών με Αστάνα (Καζακστάν) και πρωταθλήτρια Βουλγαρίας (ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Λουντογκόρετς).
Χρίστος Τζιοβάνη