Μετά και την αναβολή του αγώνα του για το Κύπελλο απέναντι στον Εθνικό, ο Άρης στρέφει την προσοχή του στο επικείμενο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Η «ελαφρά ταξιαρχία» θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Αμμοχώστου στο στάδιο «Άλφα Μέγα» την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος και μοναδικός της στόχος είναι οι τρεις βαθμοί.
Το συγκρότημα του Αλεξέι Σπιλέφσκι μετρά δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα απέναντι σε Ομόνοια και Απόλλωνα και όπως είναι λογικό θέλει να «τριτώσει» το καλό. Το γεγονός ότι οι εν λόγω νίκες ήταν σε δύο πολύ δύσκολα ντέρμπι δίνει στον Άρη ακόμη περισσότερη δυναμική και ακόμη πιο καλή ψυχολογία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεδομένα απόντες θα είναι οι Γιαγκό και Μαγιαμπέλα οι οποίοι είναι με τις Εθνικές τους για το Κόπα Άφρικα, ενώ επίσης εκτός θα είναι και Σουμάσκι, Στρούσκι και Μποακί οι οποίοι είναι τραυματίες. Παρά τις απουσίες, άπαντες στην ομάδα πιστεύουν στις δυνατότητές της αφού υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν τα κενά.
Λοΐζος Μωυσέως