HomeΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΑποστολή στο Βίλνιους για Εθνική Ενόπλων μπάσκετ 3Χ3

Αποστολή στο Βίλνιους για Εθνική Ενόπλων μπάσκετ 3Χ3

Η Εθνική Ενόπλων μπάσκετ 3Χ3 βρίσκεται από χθες στο Βίλνιους της Λιθουανίας, για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Στρατιωτικού Αθλητικού Συμβουλίου που αποτελείται από 140 κράτη μέλη και έχει ιδρυθεί πριν από 72 χρόνια. Το τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 είναι καίνουργιο στη διοργάνωση και μετράει μόλις δύο χρόνια ζωής. Περσινή νικήτρια της διοργάνωσης, που διεξάχθηκε στη Γερμανία, ήταν η φετινή «οικοδέσποινα» Λιθουανία,.

Το τουρνουά θα διαρκέσει μέχρι τις 29 του μήνα και η Εθνική μας μπορεί να κληρωθεί με οποιαδήποτε ομάδα, συμπεριλαμβανόμενης της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Λιθουανίας. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, 25 Ιουλίου. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό αφού οι καλαθοσφαιριστές προέρχονται από τις κορυφαίες επαγγελματικές Λίγκες των χωρών τους.

Στην αποστολή της Εθνικής μας συμπεριλαμβάνονται οι ακόλουθοι καλαθοσφαιριστές:

Γιώργος Τάλλαρης (Phoenix MJ Basket Plus)

Μάριος Κωνσταντίνου (Ένωση Νέων Παραλιμνίου το 2022-2023)

Σάββας Μαυρομμάτης (Ανόρθωση)

Χρίστος Γεωργίου (ΑΕΚ)

Ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Αντώνης Ασσιήκαλης, ενώ στην αποστολή συμμετέχει και ο διαιτητής Μάριος Αθανασίου.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Τάλλαρης, επεσήμανε ότι η ομάδα άρχισε προετοιμασία εδώ και δύο περίπου μήνες.

«Πάμε για το καλύτερο, όπως κάθε χρόνο. Το επίπεδο των χωρών που συμμετέχουν είναι πάρα πολύ ψηλό. Πρόκειται ουσιαστικά για μεγαθήρια, όμως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος 16 χώρες και είναι σημαντική η παρουσία της Κύπρου, αφού όσοι δεν την γνωρίζουν θα τη μάθουν. Εάν έρθει το αποτέλεσμα, καλώς να ορίσει», πρόσθεσε.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης