Ο Ερνάν Λοσάδα αξιοποιεί πλήρως τη διακοπή στο πρωτάθλημα ώστε να μάθει καλύτερα τον Απόλλωνα. Να μάθει τους παίκτες του μέσω των προηγούμενων αγώνων της ομάδας που έχει παρακολουθήσει, ώστε να μπορέσει και ο ίδιος να εντάξει τα δικά του «θέλω» στην ομάδα. Το γεγονός ότι η ομάδα κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική έχει αποφορτίσει κάπως τον Αργεντινό προπονητή, ώστε να αποσπαστεί πλήρως στο να αναγνώσει σωστά το ρόστερ.
Όμως με την επανέναρξη του πρωταθλήματος η λεμεσιανή ομάδα έχει πολύ δύσκολη αποστολή. Θα φιλοξενήσει την πρωτοπόρο Πάφος FC και θα είναι το πρώτο μεγάλο τεστ για τον Αργεντινό προπονητή. Φυσικά ο ίδιος θα ήθελε ο συγκεκριμένος αγώνας να ερχόταν πιο μετά στη σεζόν, ώστε να καταφέρει βρίσκεται σε καλύτερη θέση από πλευράς γνώσεων για την ομάδα του και όχι μόνο.
Οι παίκτες θα επιστρέψουν μετά την ξεκούραση των διακοπών και θα επικεντρωθούν πλήρως στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Δεν χρειάζεται να γραφτούν και ιδιαίτερα πράγματα για τη δυσκολία που θα έχει η συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Εκείνο που υπάρχει ως δεδομένο είναι ότι ο Απόλλωνας θα πρέπει να παρουσιάσει την καλύτερη του φετινή εκδοχή για να μπορέσει να πάρει κάτι από τον αγώνα, έχοντας ως φάρο την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, όπου κατάφερε να φύγει από το «Στέλιος Κυριακίδης» με τους τρεις βαθμούς.

