Το ΑΠΟΕΛ επικράτησε εκτός έδρας της Δόξας με 1-0 στο πλαίσιο του μεταξύ τους αγώνα για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη η οποία το ανεβάζει στην 3η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς.
Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν συνολικά καλύτερη στον αγώνα και με το γκολ – πέναλτι του Μαρκίνιος πήρε ένα σημαντικό ‘’διπλό’’.
Στο πρώτο μέρος του αγώνα του ΑΠΟΕΛ ήταν πιο κινητικό στα πρώτα λεπτά του αγώνα και θέλησε από νωρίς να επιβάλει τον δικό του ρυθμό. Είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων.
Η Δόξα από την πλευρά της στα πρώτα λεπτά του αγώνα περιορίστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο προσέχοντας αρκετά την αμυντική της λειτουργία.
Παρά την υπεροχή του ΑΠΟΕΛ, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί οι οποίοι κατέγραψαν την πρώτη καλή στο παιχνίδι όταν στο 23’ ο Ίλιτς έκανε το εντός περιοχής σουτ με εξωτερικό φάλτσο, η μπάλα όμως ελάχιστα από την δεξιά κάθετη δοκό της εστίας του ΑΠΟΕΛ.
Η απάντηση του ΑΠΟΕΛ ήταν άμεση αφού τρία λεπτά αργότερα, στο 26’ ο Μαρκίνιος τροφοδότησε τον Βιγιαφάνιες από αριστερά, ο Αργεντινός έκανε το πλασέ από κοντά αλλά ο Σισκόφσκι έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 31ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι με τον Μαρκίνιος το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος στο 33ο λεπτό και με εύστοχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Σισκόφσκι για το 1-0.
Μάλιστα, πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Βραζιλιάνος έγινε ξανά επικίνδυνος όταν με ατομική προσπάθεια από αριστερά έκανε το γύρισμα προς την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε από όλους και η φάση αυτή πέρασε ανεκμετάλλευτη.
Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα και συγκεκριμένα στο 47’ ο Δώνης από δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Κβιλιτάια πλάσαρε, αλλά ο Αντενόν έβαλε την κόντρα και η μπάλα έφυγε κόρνερ.
Η Δόξα ‘’έβγαλε αντίδραση’’ και στο 60ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν Κοβάσεβιτς έκανε από αριστερά την μπαλιά, ο Σαντίκ κατέβασε ωραία την μπάλα στον Μπένι αλλά ο τελευταίος από πολύ κοντά πλάσαρε έξω.
Από εκεί και πέρα η Δόξα συνέχισε να προσπαθεί για να βρει το γκολ της ισοφάρισης ωστόσο το ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία όταν στο 75’ο Γουίλερ πραγματοποίησε το παράλληλο γύρισμα εντός περιοχής, ο Εφραίμ έκανε το σουτ, αλλά ο Σισκόφσκι έδιωξε σε κόρνερ.
Στα τελευταία στάδια του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν την πίεση της Δόξας ενώ κατάφεραν να γίνουν και απειλητικοί μέσω αντεπιθέσεων. Εν τέλει, διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους σκορ και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη.
Ταυτότητα αγώνα:
ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Αντενόν, Μπένι, Ίλιτς (76’Ρονταλέγκα), Ιωσηφίδης (46’Τιτζιανί), Σαντίκ, Ασαμόα, Κοβάσεβιτς, Βαγιέχο, Στυλιανού, Σόμπτζικ (55’Αμπντουλαχί).
ΑΠΟΕΛ: Χριστοδούλου, Ντβάλι, Βιγιαφάνιες (73’Ντάλσιο), Κβιλιτάια, Τσεμπάκ (46’Σατσιάς), Κρέσπο, Μαρκίνιος (73’Εφραίμ), Γουίλερ, Σαρφό, Κοσταντίνοφ, Δώνης (83’Μπλουμ).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοβάσεβιτς / Βιγιαφάνιες (3η), Γουίλερ (3η). Κβιλιτάια.
Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Κουμή Δημήτρης