Ο τίτλος πλησιάζει. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι το ΑΠΟΕΛ δεν θα χάσει την ευκαιρία που του δίνεται. Η νίκη επί της ΑΕΚ ήταν καθοριστική. Νίκη που του χαρίζει τον μισό τίτλο, αφού η διαφορά έχει ανέβει στο +4 από την προχθεσινή αντίπαλο και στο +5 από τον Άρη που είναι στην 3η θέση.
Το ΑΠΟΕΛ κρατάει την τύχη στα χέρια του. Από τα πόδια των δικών του ποδοσφαιριστών εξαρτάται πλέον και αποκλειστικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το DNA του πρωταθλητή λειτούργησε στην «Αρένα».
Μέχρι το 75′ έδειχνε αδυναμία να σκοράρει. Ένα ξέσπασμα όμως εφτά λεπτών ήταν ικανό για να ανατρέψει τα πάντα. Και όταν όλα πήγαν στραβά από την αρχή αφού βρέθηκε πίσω στον σκορ από το 9′.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» πλέον καλούνται να αξιοποιήσουν και το πρόγραμμά τους. Απομένουν πέντε παιχνίδια και τα τέσσερα εξ αυτών στο ΓΣΠ. Και δεν είναι μόνο αυτό. Έχουν ν’ αντιμετωπίσουν στην έδρα τους τις ομάδες που τους ακολουθούν (Άρης και ΑΕΚ). Όλα αυτά συντείνουν στο ότι η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο μόνο με αυτοκτονία μπορεί να χάσει τον φετινό τίτλο.
Φυσικά ο Πορτογάλος έχει ρίξει τους τόνους και γνωρίζει ότι κάποια πράγματα μπορούν ν’ αλλάξουν. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και ήδη τόνισε στους παίκτες του ότι πρέπει να επικεντρωθούν στον επόμενο αγώνα. Αντίπαλος η Ανόρθωση στο ΓΣΠ. Παιχνίδι στο οποίο το στάδιο της πρωτεύουσας θα είναι κατάμεστο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παιχνίδι στο οποίο η νίκη αποτελεί και το μοναδικό ζητούμενο, ώστε να γίνει άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός.

