Στις 29 Μαρτίου εξαγγέλθηκε σειρά μέτρων για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου. Κοινό σημείο αναφοράς είναι ότι για να εφαρμοστούν τα εν λόγω μέτρα θα πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις στην υφιστάμενη νομοθεσία, ενώ για ένα από αυτά θα ζητηθεί γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας κατά πόσο μπορεί να αλλάξει ο νόμος.
Ακόμα και οι… πέτρες γνωρίζουν πως δεν είναι και τόσο απλό να τροποποιηθούν νομοθεσίες στην Κύπρο, έστω και σε περιπτώσεις που αυτό επείγει. Από τη στιγμή που αυτό θα περάσει από τη Βουλή γίνεται αντιληπτό πως θα γίνουν συζητήσεις επί συζητήσεων, θα πει ο ένας του μακρύ του και ο άλλος το κοντό του μέχρι να βγάλουν άκρη. Άλλωστε, υπάρχει αυτή η νοοτροπία να «κυλούν το αυγό με τη μανιβέλα», ρε παιδιά, πώς αλλιώς να το εξηγήσω.
Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι είναι μάλλον απίθανο να εφαρμοστούν τα μέτρα στην τρέχουσα περίοδο. Υπενθυμίζω ότι σε περίπου ενάμιση μήνα θα ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις και συνεπώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.
Μέχρι, λοιπόν, να γίνουν οι τροποποιήσεις της νομοθεσίας, αλλά και η τοποθέτηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε όλους τους αθλητικούς χώρους… πάπαλα η σεζόν.
Το ιδανικό σενάριο θα είναι να μπορέσουν οι αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν τα μέτρα με τη νέα περίοδο. Και δεν κάνω πλάκα, διότι μιλάμε για την Νήσον Κύπρο, της πάρλας και του θα.
Κατά τ’ άλλα με το πρωτάθλημα να μπαίνει στην τελική ευθεία και κάποια «καυτά» ντέρμπι να είναι προ των πυλών γίνεται αντιληπτό πως οι αρμόδιοι θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα με την ισχύουσα νομοθεσία. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Άσχημος

