HomeΚυπριακό ΠοδόσφαιροΑντίδραση, πάθος και θετικά μηνύματα

Αντίδραση, πάθος και θετικά μηνύματα

Τα νέα θετικά στοιχεία που εμφάνισε η Εθνική μας

 

Με ανάμεικτα συναισθήματα αλλά κυρίως ικανοποίηση υποδέχθηκαν στην Εθνική μας την ισοπαλία 2-2 απέναντι στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Δεν ήταν το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό που σκόρπισε χαμόγελα, αλλά το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και αντίδραση, ανατρέποντας εις βάρος της σκορ. Μετά το 0-2, οι διεθνείς μας έδειξαν πείσμα, σωστή νοοτροπία και κυρίως ποδοσφαιρικό θάρρος, στοιχεία που αποδεικνύουν πως κάτι αλλάζει σταδιακά.

Η ομάδα του Απόστολου Μάντζιου κατάφερε να αποφύγει την ήττα απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο και να διατηρήσει ψηλά το ηθικό της, δείχνοντας ότι υπάρχει προοπτική. Βέβαια, το ερώτημα που συνεχίζει να πλανάται είναι πότε η Κύπρος θα καταφέρει να ελέγξει έναν αγώνα από την αρχή, χωρίς να αναγκάζεται να κυνηγά το σκορ και να παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Είναι σαφές πως η ποιότητα υπάρχει, αλλά η σταθερότητα και η συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό πρέπει να αποτελέσουν το επόμενο μεγάλο στοίχημα.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής (16:00) με το Σαν Μαρίνο. Πρόκειται για μια αναμέτρηση με ξεκάθαρο στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Η Κύπρος χρειάζεται μια καθαρή επικράτηση, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για να επιβραβεύσει την προσπάθεια που καταβάλλεται και να «κλείσει» ιδανικά τις υποχρεώσεις του Οκτωβρίου.

Η αποστολή αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής για το Σαν Μαρίνο, με δύο απουσίες. Ο Ευάγγελος Ανδρέου, λόγω τραυματισμού στη μύτη στο φινάλε του αγώνα με τη Βοσνία, δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, όπως και ο Αντώνιο Φώτη. Στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού βρίσκονται 23 ποδοσφαιριστές, με το τεχνικό τιμ να ποντάρει ξανά στη «φρεσκάδα» των νεαρών παικτών που δείχνουν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις.

Η τελευταία προπόνηση της ομάδας έχει προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο, στις 12:30 (ώρα Κύπρου), στο Στάδιο του Σαν Μαρίνο, στο Σεραβάλε, όπου θα διεξαχθεί και ο αγώνας την Κυριακή.

Η πρώτη φορά στο Σαν Μαρίνο, 27 χρόνια πριν

Η Κύπρος έχει ξαναβρεθεί στο Σεραβάλε το 1998, σε αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2000. Τότε, στις 18 Νοεμβρίου, η Εθνική επικράτησε 1-0 επί του Σαν Μαρίνο με γκολ του Μιλένκο Σπόλιαριτς στο 40’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πάμπου Πίττα.

Ήταν μια ιστορική νίκη σε μια εποχή όπου η Κύπρος πάλευε για να κερδίσει το σεβασμό στην ευρωπαϊκή σκηνή. Στο συγκεκριμένο ματς αγωνίστηκαν ονόματα όπως οι Γκόγκιτς, Μαλέκκος, Αγαθοκλέους, ενώ συμμετοχή είχε και ο νεαρός τότε Μιχάλης Κωνσταντίνου. Η αναμέτρηση διεξήχθη μπροστά σε μόλις 600 θεατές και σφύριξε ο Ιρλανδός Μακ Ντέρμοντ.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Δείτε επίσης:

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης