HomeΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑλλάζουν χέρια για 6,1 δις δολάρια οι Σέλτικς - Ακριβότερη πώληση στην ιστορία των σπορ της Βορείας Αμερικής!

Αλλάζουν χέρια για 6,1 δις δολάρια οι Σέλτικς – Ακριβότερη πώληση στην ιστορία των σπορ της Βορείας Αμερικής!

Αλλάζουν ιδιοκτησία οι Σέλτικς! Όπως μετέφερε ο Σαμς Χαράνια στο ESPN, ο επιχειρηματίας Μπιλ Τσίζολμ αποφάσισε να αγοράσει την ομάδα της Βοστώνης για 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια από την οικογένεια Γκρόουσμπεκ.

Μάλιστα, η πώληση αυτή αποτελεί την ακριβότερη ενός franchise στην ιστορία των σπορ της Βόρειας Αμερικής. Πρόκειται, άλλωστε, για μία από τις πιο δημοφιλείς ομάδες του NBA, την πρωταθλήτρια της περασμένης σεζόν, αλλά και την πολυνίκη του θεσμού με 18 κατακτήσεις.

H φημολογία ότι η οικογένεια Γκρόουσμπεκ ήθελε να πουλήσει τους Σέλτικς υπήρχε εδώ και καιρό. Ο βασικός λόγος ήταν τα μεγάλα έξοδα που είχε η ομάδα, καθώς ακόμη και στην περσινή πρωταθληματική σεζόν, οριακά οι «Κέλτες» είχαν… χασούρα.

Από τότε που ο όμιλος Boston Basketball Partners υπό την ηγεσία των Γκρόουσμπεκ αγόρασε την ομάδα, οι Σέλτικς ήταν σταθερά μεταξύ των κορυφαίων franchise του NBA. Έχουν κερδίσει σε αυτό το διάστημα δύο πρωταθλήματα και έφτασαν στους τελικούς του ΝΒΑ σε άλλες δύο περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία φοβερή… επένδυση από την οικογένεια Γκρόουσμπεκ, η οποία είχε αγοράσει τους Σέλτικς το 2002 έναντι 360 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

ΣΠΟΡ FM 94.6


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης