Την ερχόμενη Δευτέρα (13/03), θα γίνει το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΛ για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Λεμεσού θα φιλοξενήσει στις 18:00 τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και θα επιδιώξει να πάρει το νικηφόρο αποτέλεσμα. Μπορεί η ΑΕΛ να μπήκε χωρίς κάποιον ουσιαστικό στόχο στο δεύτερο γκρουπ, αλλά μέσα από αυτά τα παιχνίδια έχει πολλά πράγματα να διεκδικήσει.
Αρχικά, ο στόχος που μπορεί να λεχθεί ότι υπάρχει είναι η πρωτιά στον όμιλο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» βρίσκονται στο -3 από τη Νέα Σαλαμίνα και ο στόχος για την πρωτιά του ομίλου είναι εφικτός και απόλυτα λογικός. Από την άλλη, η ομάδα δεν έχει ξεμείνει από στόχους μέσα στη σεζόν, παρά την… άσχημη εξέλιξη που είχε η προσπάθεια που έκανε στο πρωτάθλημα.
Το συγκρότημα του Τσέντομιρ Γιανέφσκι βρίσκεται εντός της διεκδίκησης του Κυπέλλου και αναμένει την κλήρωση της ερχόμενης βδομάδας για την ημιτελική φάση. Μέσα από τα παιχνίδια πρωταθλήματος, θα επιδιώξει να ετοιμαστεί κατάλληλα για αυτά τα παιχνίδια, συνεπώς κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί αδιάφορο.
Επίσης, σταδιακά θα συνεχιστούν οι επιστροφές παικτών στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης και ο προπονητής της ΑΕΛ θέλει να ετοιμάσει όλους τους παίκτες για να τους έχει μαζί του στα πολύ σημαντικά παιχνίδια που θα ακολουθήσουν στο Κύπελλο. Σύμφωνα με όλα τα πιο πάνω δεδομένα, κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί αδιάφορο.
Χρίστος Αποστολίδης

