Homeatc-portalΑΕΛ: Μονόδρομος το Κύπελλο

ΑΕΛ: Μονόδρομος το Κύπελλο

Φέτος η ΑΕΛ ξεκίνησε τη σεζόν με όνειρα και φιλοδοξίες. Μετά την περασμένη πετυχημένη σεζόν, όπου η ομάδα της Λεμεσού πάλεψε για το πρωτάθλημα, υπήρχαν σαφώς μεγαλύτερες προσδοκίες. Στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ η πορεία της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε σχετικά νωρίς, καθώς ο στόχος ήταν η είσοδος στους ομίλους.

Ο μεγάλος στόχος της φετινής σεζόν ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ προσπάθησε, αλλά τελικά δεν ήταν η αρκετό. Η πορεία στο πρωτάθλημα κρίνεται απογοητευτική για την ομάδα της Λεμεσού, η οποία δεν κατάφερε να διεκδικήσει τον τίτλο, ενώ παράλληλα δεν μπήκε ούτε καν στο πρώτο γκρουπ, όπου θα γίνει η μάχη για ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Αντ’ αυτού οι «γαλαζοκίτρινοι» βρέθηκαν στο δεύτερο γκρουπ της Β’ φάσης του πρωταθλήματος, όπου γίνεται η μάχη για παραμονή. Βέβαια η ΑΕΛ δεν κινδυνεύει και δεν δίνει μάχη για παραμονή.

Πλέον ο μοναδικός στόχος για την ομάδα της Λεμεσού που απομένει τη φετινή σεζόν είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Από τη μια θα έχει την ευκαιρία να κλείσει τη φετινή χρονιά με ένα τρόπαιο, ενώ από την άλλη θα εξασφαλίσει και την παρουσία της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ για τη νέα σεζόν.

Με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων η ΑΕΛ έχει να δώσει δύο παιχνίδια για το πρωτάθλημα πριν τον κομβικής σημασίας επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου με την Ομόνοια. Οι αγώνες με Δόξα Κατωκοπιάς (εντός) και με Εθνικό Άχνας (εντός) για το πρωτάθλημα μπορεί να μην έχουν μεγάλη βαθμολογική σημασία για τους «γαλαζοκίτρινους», αλλά παρόλα αυτά αποτελούν ευκαιρία για τον Σάββα Παντελίδη να προετοιμάσει την ομάδα ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού με την Ομόνοια για το Κύπελλο. Πρόκειται για το πιο κρίσιμο ματς για την ΑΕΛ αυτή στιγμή.

Μοναδικό ζητούμενο για την ομάδα της Λεμεσού είναι η πρόκριση στα ημιτελικά, έτσι ώστε να παραμείνει ζωντανή όσον αφορά την κατάκτηση του τροπαίου, η οποία θα της χαρίσει και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Ελλαδίτης προπονητής γνωρίζει ότι το έργο της ομάδας του δεν θα είναι εύκολο, αλλά το 1-1 του πρώτου αγώνα αφήνει ανοικτή την πρόκριση. Να θυμίσουμε ότι ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ μετράει στο Κύπελλο Κύπρου. Αυτή τη στιγμή η Ομόνοια έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω του εκτός έδρας γκολ, αλλά η ΑΕΛ θα έχει την ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς ο επαναληπτικός αγώνας είναι στο ΓΣΠ.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης