Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί σήμερα την Ομόνοια και στόχος της είναι η νίκη. Αν τα καταφέρει, θα «κλειδώσει» την έξοδό της στην Ευρώπη, που είναι ο ένας από τους δύο της στόχους. Θα αυξήσει τη διαφορά από τη σημερινή της αντίπαλο στο +7, θα εδραιωθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας και θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί στα τέσσερα παιχνίδια που θα απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν.
Με αυτό και μόνο το δεδομένο η κρισιμότητα της σημερινής αναμέτρησης είναι πολύ μεγάλη για τους «κιτρινοπράσινους», που θέλουν ταυτόχρονα να κερδίσουν για πρώτη φορά φέτος την Ομόνοια. Ενδεχόμενη νίκη, πέραν του ότι θα εξασφαλίσει ευρωπαϊκή παρουσία, θα δώσει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να προετοιμαστεί με λιγότερο άγχος και πίεση για παιχνίδια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, όπου αντίπαλος θα είναι η Ομόνοια. Οπότε για την ΑΕΚ το σημερινό παιχνίδι δεν είναι σαν τα υπόλοιπα. Είναι καθοριστικό για τη μετέπειτα πορεία και συνεπώς σήμερα θα πρέπει να αποβάλει το σύνδρομο που την κατατρέχει φέτος, δηλαδή την ποσοστιαία χαμηλή αποτελεσματικότητα. Αλίμονο αν και σήμερα δημιουργήσει ευκαιρίες και δεν μπορεί να έχει το εύκολο τέρμα. Ίσως να της στοιχίσει και πάλι, βάζοντας έτσι τον εαυτό της σε δύσκολη θέση. Στα θετικά για τον Νορβηγό προπονητή είναι ότι θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και θα μπορέσει να επιλέξει τους καλύτερους για την ενδεκάδα.
Μπεργκ: «Θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα»
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Χένινγκ Μπεργκ, σε δηλώσεις του για τη σημερινή αναμέτρηση ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η ομάδα του πάει με νοοτροπία νικητή στο ντέρμπι. Ζήτησε απόλυτη συγκέντρωση, τονίζοντας τη σημασία κάθε αγώνα στη μάχη για την τρίτη θέση.
«Είναι καλή ομάδα η Ομόνοια. Πιστεύω κάθε παιχνίδι που παίζουμε είναι σημαντικό. Είναι έτσι από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν και αυτό δεν είναι διαφορετικό. Οπότε θα πάμε με την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά, συγκέντρωση και νοοτροπία και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Για την κρισιμότητα του αγώνα στη μάχη για την τρίτη θέση, είπε ότι «κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Οπότε πρέπει να δούμε απλά στο τέλος της σεζόν πού θα καταλήξουμε, αλλά έχουμε άλλα πέντε παιχνίδια μπροστά μας και όλα έχουν την ίδια σημασία».