HomeΕΛΛΑΔΑΟλοκληρώθηκε το παζλ

Ολοκληρώθηκε το παζλ

Η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώθηκε, από την οποία προέκυψαν οι οκτώ ομάδες που θα συνεχίσουν την πορεία τους στον θεσμό. Το εισιτήριο για τα προημιτελικά πήραν οι Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Άρης, Παναθηναϊκός, Λαμία και ΑΕΚ.

Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 3 Ιανουαρίου, ενώ τα παιχνίδια θα είναι και πάλι διπλά. Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν το τριήμερο 18-19-20 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς 25-26-27 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τους χθεσινούς επαναληπτικούς  αγώνες της φάσης των «16», ο Άρης επικράτησε στην Κρήτη του ΟΦΗ με 2-0 και με συνολικό σκορ 5-1 προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο 44’ ο Μεγιάδο έπεσε τάκλιν επικίνδυνα από πίσω στον Καμαρά. Ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης έδειξε αρχικά κίτρινη κάρτα στον Αργεντινό μέσο, αλλά, έπειτα από την παρέμβαση του Κωνσταντίνου Περράκη (VAR), ο Μεγιάδο αποβλήθηκε.

Τα πάντα, αναφορικά με την πρόκριση, κρίθηκαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Σε σέντρα του Καμαρά, ο Μαρινάκης χρησιμοποίησε το χέρι του για να απομακρύνει, πέναλτι που καταλογίστηκε από τον Τσακαλίδη και μετέτρεψε σε γκολ ο Γκάμα για το 0-1 στο 49’.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 81ο λεπτό, όταν ο Σάσα έκλεψε την μπάλα από τον Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Καμαρά κι ο Μαυριτανός επιθετικός δε λάθεψε για το 0-2.

Βόλος και Παναθηναϊκός εξήλθαν ισόπαλοι 0-0. Το 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο επί του Βόλου στον πρώτο αγώνα άφηνε αμφιβολίες για την πρόκριση. Οι «πράσινοι», όμως, για ένα ημίχρονο έκαναν ενδεχομένως την καλύτερη φετινή εκτός έδρας εμφάνισή τους έστω κι αν δεν σκόραρα. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός μετά την κόκκινη του Γκρίλο του Βόλου στο 80′ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, αλλά τελικά το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Δεν τα κατάφερε, έμεινε στο 0-0, όμως, αυτό μικρή σημασία έχει. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε όπως έπρεπε τη χρονιά, είναι στα προημιτελικά του Κυπέλλου και πλέον φουλάρει για τον στόχο του που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την Κηφισιά εκτός έδρας, αλλά προκρίθηκε στα προημιτελικά, καθώς επικράτησε με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι. Η «Ένωση» άνοιξε το σκορ με τον Γκαρσία, αλλά ο Τετέ ισοφάρισε στο 73’ για την Κηφισιά.

Τέλος, η Λαμία επικράτησε του Ιωνικού με 1-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά. Με παρακαταθήκη το 2-0 στο «Αθανάσιος Διάκος», η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε την άνεση να κάνει ήρεμα το παιχνίδι της, να βρει ένα γκολ και να τελειώσει με την πρόκριση χωρίς να αγχωθεί, με συνολικό σκορ 3-0. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 38ο λεπτό ο Ελευθεριάδης.

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης