Homeatc-portalΓια την τιμή των «όπλων»

Για την τιμή των «όπλων»

Φινάλε σήμερα (16:00) με τη Σλοβενία για την Εθνική Κύπρου

 

Το… μαρτύριο της Εθνικής Κύπρου ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα (16:00, ΡΙΚ2) στο στάδιο «Στόζιτσε» της Λουμπλιάνα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία στο δέκατο και τελευταίο παιχνίδι του για τον 8ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2022. Οι κακές εμφανίσεις έφεραν την Εθνική μας στην τελευταία θέση, με σημείο αναφοράς ότι σημείωσε τη μοναδική της νίκη σε βάρος της σημερινής της αντιπάλου. Η συντριβή από τη Ρωσία (6-0) την περασμένη Πέμπτη ήταν άλλο ένα δείγμα της γενικής εικόνας της Εθνικής, που θα προσπαθήσει να «χρυσώσει το χάπι» στο φινάλε.

Ο Νίκος Κωστένογλου τόνισε την ανάγκη για να σηκώσει η Εθνική ανάστημα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι: «Βρισκόμαστε στο τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης. Θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, που δείχνει ότι έχει ικανότητες και τα αποτελέσματά της είναι ικανοποιητικά. Από πλευράς μας επιβάλλεται να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», ανέφερε ο ομοσπονδιακός προπονητής στην αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: «Αναμφισβήτητα πολλές φορές τόσο στη ζωή όπως και στο ποδόσφαιρο συμβαίνει να πέφτεις, όμως επιβάλλεται πολύ γρήγορα να σηκωθείς. Η εναλλαγή συναισθημάτων στο ποδόσφαιρο είναι σύνηθες φαινόμενο. Αγωνιζόμαστε για το εθνόσημο και την αξιοπρέπειά μας. Θα αντιμετωπίσουμε τη Σλοβενία με σοβαρότητα και θα πρέπει να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Σε ανάλογο πνεύμα μίλησε ο Μάριος Αντωνιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε τους διεθνείς μας: «Έχουμε μπροστά μας τον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης και πρέπει όλοι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας να ολοκληρώσουμε με θετικό τρόπο. Ερχόμαστε από μια βαριά ήττα, οπότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παλέψουμε στο γήπεδο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Η προετοιμασία της Εθνικής ολοκληρώθηκε με προπόνηση στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο αγώνας και οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι οι ακόλουθοι: Ιωακείμ Τούμπας, Νεόφυτος Μιχαήλ, Δημήτρης Δημητρίου, Μάριος Δημητρίου, Πάρης Ψάλτης, Στέλιος Ανδρέου, Κωνσταντίνος Σωτηρίου, Αντρέας Καρώ, Μάριος Αντωνιάδης, Νικόλας Ιωάννου, Κωνσταντίνος Λαΐφης, Ανδρέας Αβραάμ, Ραφαήλ Μάμας, Κωστάκης Αρτυματάς, Ματία Σπόλιαριτς, Γρηγόρης Κάστανος, Μαρίνος Τζιωνή, Γιώργος Εφραίμ, Μάριος Ηλία, Ανδρόνικος Κακουλή, Φώτης Παπουλής και Πιέρος Σωτηρίου.

Το σημερινό πρόγραμμα του ομίλου περιλαμβάνει το ντέρμπι που θα κρίνει την πρωτιά. Συγκεκριμένα, η Κροατία θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία, ενώ θα διεξαχθεί και ο αγώνας Μάλτα – Σλοβακία, με ώρα έναρξης στις 16:00.

Η βαθμολογία

1. Ρωσία 9 19-5 22

2. Κροατία 9 20-4 20

3. Σλοβακία 9 11-10 11

4. Σλοβενία 9 11-11 11

5. Μάλτα 9 9-24 5

6. Κύπρος 9 3-19 5


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης