HomeSliderΑνάβει... φωτιές η διαιτησία!

Ανάβει… φωτιές η διαιτησία!

Μαλλιά κουβάρια έγινε το κυπριακό ποδόσφαιρο εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες για τη διαιτησία. Οι έντονες αντιπαραθέσεις μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων από παράγοντες και ομάδες έχουν δυναμιτίσει το κλίμα, ενώ βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

Η ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής είχε πολλές παρενέργειες, με τη διαιτησία στο επίκεντρο. ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας, Ανόρθωση τοποθετήθηκαν έντονα, η ΑΕΛ απέστειλε επιστολή προς την ΚΟΠ για το θέμα, αφέθηκαν αιχμές από τη Δόξα, ενώ είχαμε και αντίδραση από την Ομόνοια. Εκδόθηκαν ανακοινώσεις, έγιναν δηλώσεις και το έργο αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα θα εξεταστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας την ερχόμενη βδομάδα, σε συνεδρία στην οποία θα κληθεί και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Μίλοραντ Μάζιτς. Η ηγεσία της ΚΟΠ και της διαιτησίας βρίσκονται στη μέση του… κυκλώνα και οι επόμενες κινήσεις τους αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΟΠ, σε μια προσπάθεια να επικρατήσει ηρεμία και ομαλότητα στους χθεσινούς αγώνες του Κυπέλλου Coca-Cola, προέβη σε αλλαγές στους ορισμούς των διαιτητών. «Επιθυμία και επιδίωξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι η ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεών της, μακριά από αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις οι οποίες πλήττουν το άθλημα του ποδοσφαίρου και προς αυτή την κατεύθυνση είναι όλες οι προσπάθειες που γίνονται από την Ομοσπονδία», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, η ΑΕΛ απέστειλε επιστολή προς την ΚΟΠ με αίτημα όπως χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ξένοι διαιτητές στον χειρισμό του VAR. Επισημαίνει, μάλιστα, την ανάγκη να γίνει κάτι με το συγκεκριμένο σύστημα ούτως ώστε να μην καταστραφεί ένα ισχυρό «όπλο» που προσφέρει η τεχνολογία για την αντιμετώπιση της καχυποψίας και της προκατάληψης.

Νέα αντίδραση είχαμε χθες και από τον Απόλλωνα, μετά την επικοινωνία του Νίκου Κίρζη με τον Γιώργο Κούμα, κατά την οποία έθεσε επί τάπητος την ανομοιομορφία των διαιτητικών αποφάσεων και την ανάγκη εξάλειψης του φαινομένου. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρείας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εξαπολύει ανοικτή επίθεση κατά του Γιώργου Νικολάου. Η λεμεσιανή ομάδα ισχυρίζεται ότι από λάθη του εν λόγω διαιτητή στερήθηκε τίτλους τους οποίους άξιζε βάσει των επιδόσεων και των αποτελεσμάτων της εντός γηπέδων.

Πρόσθετα, ζητά την άμεση παύση του «στο πλαίσιο της ευρύτερης θεώρησής του για τον εκσυγχρονισμό του ποδοσφαίρου μας και στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει η Ομοσπονδία για την εξάλειψη της δικαιολογημένης προκατάληψης», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του Απόλλωνα.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης