Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό – και το επιβεβαίωσε πρόσφατα μέσω δηλώσεών του ο Σάββας Πουρσαϊτίδης – ο Γκάιας Ζαχίντ αναμένει και εξετάζει το ποδοσφαιρικό του μέλλον, περιμένοντας την καλύτερη δυνατή πρόταση που θα έρθει στα χέρια του για να αποφασίσει.
Όπως, επίσης είναι γνωστό, είχε η Ομόνοια έχει δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του ποδοσφαιριστή καθώς πρόκειται αναντίλεκτα για μια εξαιρετικά καλή περίπτωση ποιοτικού ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει και το επιπλέον προσόν να γνωρίζει το πρωτάθλημά μας.
Ωστόσο, στις ίδιες πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο προπονητή των ”γαλαζοκιτρίνων”, ανέφερε ότι ο Ζαχίντ (ο οποίος έχει δεχθεί πρόταση ανανέωσης από το ΑΠΟΕΛ) είπε στην διοίκηση της ομάδας ότι εάν εν τέλει μείνει στην Κύπρο αυτό θα γίνει μόνο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ και όχι άλλων.
Αυτό εκ πρώτης όψεως δείχνει να ”απομακρύνει” την περίπτωσή του από την Ομόνοια, όμως δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι και στην περίπτωση του Τορνίκε Οκριασβίλι ειπώθηκε κάτι ανάλογο. Ότι δηλαδή ο ποδοσφαιριστής διερευνούσε το ποδοσφαιρικό του μέλλον και εάν τελικά έμενε στην Κύπρο η Ανόρθωση θα είχε τον πρώτο λόγο, ενώ εν τέλει έκλεισε στο ΑΠΟΕΛ (ασχέτως των οικονομικών δεδομένων).
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα με τον Γκάιας Ζαχίντ αναμένεται να διευθετηθεί σύντομα αφού η πρόταση ανανέωσης από το ΑΠΟΕΛ, εμπεριέχει και ένα χρονικό όριο στο οποίο ο ποδοσφαιριστή μπορεί να απαντήσει.
Λοΐζος Μωυσέως