HomeSliderΤα έφηβα... γεράκια!

Τα έφηβα… γεράκια!

Η μπάλα χρόνια δεν κοιτά και αυτό αποδεικνύουν έμπρακτα έξι ποδοσφαιριστές που δίνουν έντονο το στίγμα τους στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Σε μια σεζόν που ουκ ολίγοι νεαροί έκλεψαν την παράσταση, υπάρχουν και κάποιες αξίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Τους παραθέτουμε βάσει ηλικίας αρχίζοντας από τον μεγαλύτερο: Ακοράν Ρέγιες, Φώτης Παπουλής, Τζόρντι Γκόμεθ, Τόμας Χούμποτσαν, Ζοάο Πέδρο και Ιβάν Τρισκόφσκι.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που αποτελούν πρότυπο επαγγελματία και κοσμούν με όλη τη σημασία της λέξης τα κυπριακά γήπεδα. Τόσο με τις επιδόσεις όσο και με τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και το ήθος τους. Παίκτες που αγωνίζονται με αστείρευτο πάθος σαν έφηβα… γεράκια και δείχνουν αξιοζήλευτη σταθερότητα σε ψηλό επίπεδο.

Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται για τους προαναφερθέντες, κυρίως όταν ομιλούν τα έργα και οι ημέρες τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Έχουμε και λέμε:

Ακοράν Ρέγιες: Ο «παππούς» του πρωταθλήματος καθότι έκλεισε αισίως τα 38 του χρόνια (31/1/1983), όμως η ηλικία του δεν αποτέλεσε εμπόδιο για να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ Λάρνακας, στην οποία συμπλήρωσε ήδη πέντε χρόνια. Κατέγραψε 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα εκ των οποίων οι 26 ως βασικός και οι 7 ως αλλαγή, 1 στο κύπελλο και σημείωσε 5 γκολ.

Φώτης Παπουλής: Υπέγραψε πέρσι διετές συμβόλαιο με την Ομόνοια, όντας 35 χρόνων (22/1/1985) και εκ των πραγμάτων δικαίωσε την επιλογή του. Είχε 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (18 βασικός και 11 ως αλλαγή), 1 στο κύπελλο και 7 ως βασικός στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ελλαδίτης επιθετικός ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην πορεία του «τριφυλλιού», όντως εκ των πρώτων σκόρερ με 8 τέρματα, μαζί με τους Ασάντε και Τσέποβιτς.

Τζόρντι Γκόμεθ: Ποδοσφαιριστής φαινόμενο, με καταλυτική παρουσία στη μεσαία γραμμή της Ομόνοιας. Σύντομα θα κλείσει τα 36 του χρόνια (24/5/1985), όμως ανανεώθηκε η συνεργασία του με την ομάδα για ακόμα ένα χρόνο. Ο Ισπανός έπαιξε σε 30 πρωταθλήματος (29 βασικός), σε 1 στο κύπελλο και 10 στην Ευρώπη, όπου σημείωσε 3 γκολ.

Τόμας Χούμποτσαν: Άλλος ένας 36άρης σε λίγους μήνες (17/9/1985), που αποδείχθηκε… λίρα 100 για την Ομόνοια. Είχε 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα εκ των οποίων οι 21 ως βασικός, συν 9 φουλ αγώνες στην Ευρώπη. Απόρροια της παρουσίας του στο «τριφύλλι» ήταν η επιστροφή του στην Εθνική Σλοβακίας και συμπεριλήφθηκε στην προ-επιλογή για την τελική φάση του Γιούρο.

Ζοάο Πέδρο: Ο κατά πολλούς κορυφαίος δεξιός οπισθοφύλακας στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Έδειξε την κλάση του από τον πρώτο χρόνο της παρουσίας του στον Απόλλωνα το 2015. Ο Πορτογάλος ήρθε στο νησί μας νιος και «γέρασε», αφού έκλεισε πρόσφατα τα 35 του χρόνια (4/5/1986). Εντούτοις παραμένει σταθερή αξία και στη λήξασα περίοδο είχε 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όλες ως βασικός, με τη λεμεσιανή ομάδα, ενώ σημείωσε 1 γκολ.

Ιβάν Τρισκόφσκι: Τα λόγια είναι…περιττά για τον «νεαρό» της παρέας. Ο επιθετικός της ΑΕΚ έκλεισε τον περασμένο μήνα τα 34 του χρόνια (18/4/1987). Εντάχθηκε στην ομάδα της Λάρνακας τον Γενάρη του 2016 και έγινε το «βαρύ πυροβολικό» της. Ο Σκοπιανός διεθνής είναι κατά κανόνα μεταξύ των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος και ίσως ο πιο αξιόπιστος επιθετικός στο ποδόσφαιρο μας. Φέτος είχε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (26 ως βασικός και 4 ως αλλαγή), 1 στο κύπελλο και σημείωσε 16 γκολ.

Κλείνω με υπόκλιση στα έφηβα…γεράκια, που μένουν «ζωντανά» στο χειροκρότημα! Εύγε και εις ανώτερα…

Γιώργος Χατζηαντώνης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης