HomeΔΙΕΘΝΗΚαλοβλέπουν και οι δύο τον τελικό

Καλοβλέπουν και οι δύο τον τελικό

Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι ανοίγουν την αυλαία της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 22:00 και θα γίνει στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο». Διαιτητής ορίστηκε ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι και θα έχει ως βοηθούς τους Χέσελ Στίγσκστρα και Γιαν Ντε Βρίες. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Όρελ Γκρίνφιλντ και στο VAR ορίστηκε ο Κέβιν Μλπομ. Βοηθός VAR θα είναι ο Γιόχεμ Καμπόις.

Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων έπειτα από 23 χρόνια, με τη Ρεάλ να φτάνει ξανά στους ημιτελικούς το 2018, ενώ η Τσέλσι το έπραξε το 2014. Το 2018 η Ρεάλ πανηγύρισε το 13ο τρόπαιο της ιστορίας της, ενώ το 2014 η Τσέλσι έμεινε εκτός συνέχειας από τη φιναλίστ του θεσμού Ατλέτικο Μαδρίτης.

Για τη Ρεάλ δεν είναι η πρώτη συνάντηση φέτος απέναντι σε αγγλική ομάδα, αφού απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την πρωταθλήτρια Λίοβερπουλ. Δύο νίκες μέτρησε φέτος η Τσέλσι απέναντι στην Ατλέτικο, σε ακόμα μια μονομαχία απέναντι σε ισπανικό σύλλογο για την ομάδα του Λονδίνου.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν το 1998 στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, το οποίο κατέκτησε η Τσέλσι. Ο αγγλικός σύλλογος ήταν νικητής και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 1971, ένα παιχνίδι το οποίο έγινε στον Πειραιά.

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή είναι η 30ή φορά στην οποία βρίσκεται στην ημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μετρά 16 προκρίσεις και 13 αποκλεισμούς. Η Ρεάλ μετρά τρεις συνεχόμενες προκρίσεις από την ημιτελική φάση στον τελικό της διοργάνωσης. Η ομάδα της Μαδρίτης είναι για 14η φορά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετρά δύο περισσότερες παρουσίες από Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα.

Αυτός είναι ο 14ος ημιτελικός της Τσέλσι και η αγγλική ομάδα μετρά 6 νίκες και 7 ήττες. Ο Ολιβιέ Ζιρού έγινε ο πρώτος παίκτης της Τσέλσι ο οποίος σκόραρε τέσσερις φορές σε έναν αγώνα, κάτι το οποίο συνέβη στο παιχνίδι με τη Σεβίλλη. Είναι επίσης ο γηραιότερος σκόρερ χατ τρικ στη διοργάνωση, αφού το έκανε αυτό σε ηλικία 34 ετών και 63 ημερών.

Ο Τόμας Τούχελ είναι αήττητος απέναντι σε ισπανικές ομάδες, αφού σε έξι αγώνες μετρά τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Μεταξύ των δύο ομάδων υπάρχουν πολλά αξιοσημείωτα στοιχεία. Ο Τούχελ ήταν ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία απέκλεισε την περασμένη περίοδο τη Ρεάλ Μαδρίης. Ο Εντέν Αζάρ είναι ο ποδοσφαιριστής που άφησε το Λονδίνο και την Τσέλσι για να πάει στη Μαδρίτη (2019) και τη Ρεάλ. Εκεί σημείωσε 110 γκολ σε 352 εμφανίσεις. Παίκτης της Τσέλσι πριν μετακομίσει στην Ισπανία ήταν και ο Βέλγος τερματοφύλακας Τιμπό Κουρτουά. Με τους «μπλε» έκανε 154 εμφανίσεις από το 2014-2018.

Το δρομολόγιο Μαδρίτη-Λονδίνο ακολούθησε το 2018 ο Ματέο Κόβατσιτς.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης