HomeSliderΡομπέν των δασών δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο

Ρομπέν των δασών δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο

Στο επίκεντρο βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η επισημοποίηση της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ. Η νεοσύστατη διοργάνωση συλλόγων ως γνωστό έχει δημιουργηθεί από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, οι οποίες, όπως ξεκαθάρισε και ο πρόεδρος της, Φλορεντίνο Πέρεθ: «Η Σούπερ Λιγκ θα σώσει τις ομάδες οικονομικά. Η πανδημία του κορωνοϊού μάς έδωσε επείγουσα ανάγκη» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας της Σούπερ Λιγκ ξεκίνησε μία θύελλα αντιδράσεων από τους οπαδούς μέχρι και το τελευταίο «μυρμήγκι» που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. UEFA και FIFA ήδη καταδίκασαν τη Σούπερ Λιγκ. Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν έκανε λόγο για «εγωιστές που θέλουν να σκοτώσουν το ποδόσφαιρο»… Στο ίδιο μήκος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος για ένα βραχυπρόθεσμο κέρδος ολίγων».

Σε τελική ανάλυση ο κάθε ένας από εμάς έχει τη δική του άποψη. Η αλήθεια να λέγεται οι «μεγαλοκαρχαρίες» στο ποδόσφαιρο υπάρχουν από την εποχή…. των δεινοσαύρων. Δεν υπάρχει καλός, κακός και άσχημος στο ποδόσφαιρο. UEFA, FIFA, διάφοροι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου μπορεί να τονίζουν ότι προσπαθούν να σώσουν το ποδόσφαιρο, αλλά στο τέλος της ημέρας έχουν τον ίδιο στόχο, όπως και η Σούπερ Λιγκ και οι ομάδες που την αποτελούν: να βγάλουν όσον πιο πολλά κέρδη γίνεται. Το ποδόσφαιρο αποτελεί επιχείρηση εδώ και δύο δεκαετίες. Η UEFA και η FIFA αφού θέλουν να γίνουν οι «σωτήρες» του ποδοσφαίρου και να το «σώσουν» από τους «κακούς» και αυτούς που το εκμεταλλεύονται, ας διαθέσουν τα «προϊόντα» τους, τις διοργανώσεις σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο δηλαδή, δωρεάν για τον κόσμο. Αφού «το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε κανέναν, ή μάλλον ανήκει σε όλους», όπως τόνισε και ο πρόεδρος της UEFA. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν είναι αγγελικά πλασμένος.

Διότι προσωπικά κυρίες και κύριοι, εγώ, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος που θέλει να βλέπει ποδόσφαιρο, πληρώνει κάθε χρόνο ένα σημαντικό ποσό. Υπάρχει κάποιος που βλέπει ποδόσφαιρο δωρεάν;

Ένας απλός οπαδός


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης