HomeΔΙΕΘΝΗΗ απίθανη ιστορία της... κόκκινης ρίγας της Ράγιο !

Η απίθανη ιστορία της… κόκκινης ρίγας της Ράγιο !

Το 1949 η Ατλέτικο Μαδρίτης προσέγγισε τη συμπολίτισσα, Ράγιο Βαγιεκάνο, για να συνάψουν συνεργασία.
Η Ατλέτικο, που ήταν σαφώς πιο ισχυρή, θα είχε προτεραιότητα να βρίσκει ταλέντα από τη Ράγιο, ενώ κι εκείνη θα είχε το πλεονέκτημα να παίρνει παίκτες από την Ατλέτι. Η διοίκηση της Ατλέτικο ζήτησε μόνο έναν επιπλέον όρο. Να αλλάξουν τις άσπρες φανέλες και τα άσπρα σορτσάκια, που έμοιαζαν με εκείνα της Ρεάλ Μαδρίτης.
Η Ράγιο έκτοτε υιοθέτησε μία κόκκινη διαγώνια ρίγα στη φανέλα. Άλλοι λένε επειδή ήταν ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να τηρήσουν τη συμφωνία. Η πιθανότερη εκδοχή είναι να προέρχεται από τη Ρίβερ Πλέιτ, που εκείνα τα χρόνια ήταν διάσημη σε όλο τον κόσμο για τη ”Μηχανή” της, την περίφημη συνεργασία του Μουνιόζ, του Μορένο, του Πεντερνέρα, του Λαμπρούνα και του Λουστό.
Η συνεργασία Ράγιο-Ατλέτικο κράτησε μόνο ένα χρόνο, η ρίγα όμως έμεινε και έγινε σύμβολο της ομάδας του Βαγέκας. Το 1952 η Ρίβερ επισκέφθηκε την Ισπανία και φιλοξενήθηκε από τη Ράγιο, στην οποία πρόσφερε και φανέλες της ομάδας. Ο μόνος αγώνας μεταξύ τους έγινε το 1978, σ’ ένα φιλικό τουρνουά που έγινε στη Μαδρίτη.
Πηγή: Κάθε Κυριακή

Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης