HomeSliderS.O.S για το «Big 6»!

S.O.S για το «Big 6»!

Ομόνοια, ΑΕΛ, Απόλλων, Ανόρθωση, ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ (τις βάζω με τη βαθμολογική τους θέση) συνθέτουν το «Big 6» του κυπριακού ποδοσφαίρου, βάσει δυναμικότητας, εκτοπίσματος και της πορείας που πραγματοποιούν με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια.

Ωστόσο, όπως εξελίσσεται η τρέχουσα περίοδος είναι ορατός ο κίνδυνος κάποιες από τις εν λόγω ομάδες να χάσουν… πόντους. Το φινάλε σε πρωτάθλημα και κύπελλο θεωρείται κομβικό για τις έξι μεγάλες ομάδες τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Από την έκβαση της προσπάθειας για υλοποίηση των στόχων τους θα εξαρτηθούν πολλά, αφού πέρα από τη δόξα που φέρνουν οι επιτυχίες υπάρχει και το χρήμα που διασφαλίζουν, κυρίως μέσω της συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA.

Αυτό ισχύει λίγο – πολύ για όλες τις ομάδες του «Big 6», όμως η αλήθεια είναι ότι για κάποιες ο κίνδυνος να μπουν σε πορεία φθοράς εάν δεν υλοποιήσουν τους στόχους τους είναι μεγαλύτερος. Το ποιες είναι αυτές και γιατί φαίνεται από τα δεδομένα που υπάρχουν σε κάθε μία κυρίως όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι.

Εκείνο που θεωρείται δεδομένο είναι ότι όποιες εκτροχιαστούν στο τέλος από τίτλους και ευρωπαϊκά «εισιτήρια» θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, σε σχέση με την παραμονή τους στο «Big 6» κυριολεκτικά και όχι θεωρητικά. Άλλωστε, ό,τι και αν γίνει θα παραμένουν μεγάλες ομάδες. Η ουσία, όμως, είναι να έχουν και ανάλογο ρόλο στα επόμενα χρόνια.

Τα παιχνίδια που απέμειναν είναι πλέον λίγα. Τέσσερα στο πρωτάθλημα, συν τρία στο κύπελλο για τις ομάδες που θα προκριθούν στον τελικό. Η αγωνία κορυφώνεται και άπαντες αναμένουν με… κομμένη ανάσα την τελική ευθεία μιας κρίσιμης σεζόν.

Άσχημος


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης