Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε στο 9′ με δύο γκολ του Χάαλαντ, αλλά το Klassiker το αποφάσισε το χατ τρικ του Λεβαντόφσκι και η φανέλα της Μπάγερν, που έκανε την ανατροπή (4-2) στο φινάλε και παρέμεινε μόνη 1η.
To Klassiker ήταν υπέροχο, χορταστικό, έντονο από κάθε άποψη. Τελικά όμως ήταν και προβλεπόμενο. Η Μπάγερν το κατέστησε για ακόμα μία φορά τέτοιο, καθώς κατάφερε να πάρει εντός έδρα το σκαλπ της Ντόρτμουντ για έβδομη διαδοχική μεταξύ τους αναμέτρησή.
Η αλήθεια είναι ότι οι Βεστφαλοί το πίστεψαν περισσότερο από τις προηγούμενες. Ο Χάαλαντ τους έδωσε το δικαίωμα, αλά ο Λεβαντόφσκι τους υπενθύμισε το ποια ακριβώς είναι η καθεστηκυία τάξη στη Bundesliga.
Και εάν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-2 στο 9′ και άντεξαν μέχρι το 88′, στο φινάλε ήταν και πάλι οι Βαυαροί που πανηγύρισαν, με το 4-2 να τους διατηρεί μόνους στην κορυφή.
Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (71′ Χάβι Μαρτίνεθ), Αλάμπα, Ζίλε, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν (67′ Γκνάμπρι), Μίλερ (90′ Τσούπο-Μοτίνγκ), Σανέ (90′ Ερναντές), Λεβαντόφσκι
Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Χιτς, Χούμελς, Ζαγκαντού (70′ Μορέι), Σουλτς, Μενιέ, Τσαν, Ντιλέινι (70′ Μπέλιγχαμ), Νταούντ, Αζάρ (60′ Μπραντ), Ρόις (76′ Ρεινιέρ), Χάαλαντ (60′ Τίγκες).