Σε λίγες μόνο ημέρες, η Πάφος FC θα δώσει το μεγαλύτερό της εγχώριο παιχνίδι της χρονιάς! Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Ρικάρντο Σα Πίντο θα τεθεί αντιμέτωπο απέναντι στον Απόλλωνα στο Γ.Σ.Π. (ως τυπικά φιλοξενούμενο), την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 19:00, για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου 2025-2026.
Η παφιακή ομάδα πάει στο μεγάλο αυτό παιχνίδι με… φόρα αφού στο τελευταίο της χρονικά παιχνίδι είχε καταφέρει να επικρατήσει του ΑΠΟΕΛ με σκορ 2-0 στο «Στέλιος Κυριακίδης», για τη δέκατη και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.
Είχαμε αναφέρει ξανά το πόσο σημαντική θα ήταν η έκβαση του αγώνα αυτού για την Πάφος FC, όσον αφορά το μομέντουμ και την αγωνιστική δυναμική της ενόψει τελικού. Και από τη στιγμή που κατάφερε να νικήσει, κατάφερε να αποκομίσει και τα εν λόγω θετικά στοιχεία.
Πλέον, άπαντες στις τάξεις αδημονούν για την αναμέτρηση της Παρασκευής. Μαζί όμως με την τεράστια ανυπομονησία, σίγουρα υπάρχει και λίγο… άγχος. Και είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού πρόκειται για ένα τεράστιο παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο το οποίο δεν κρίνει απλά τη συμμετοχή ή όχι στην προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά κρίνει και έναν σπουδαίο τίτλο.
Σε κάθε περίπτωση, τα συναισθήματα μπαίνουν σε δεύτερη… μοίρα αφού κύριο ρόλο έχει η φυσική και τακτική προετοιμασία της ομάδας. Και ο Πορτογάλος τεχνικός με τους συνεργάτες του επικεντρώνονται μόνο σε αυτά προκειμένου να καταφέρουν να παρατάξουν το σύνολό τους όσο πιο έτοιμο και ισχυρό γίνεται.
Λοΐζος Μωυσέως
