HomeΕξ ΑπορρήτωνΈσπειρε θύελλες και θερίζει μαχαίρια η ΚΟΠ...

Έσπειρε θύελλες και θερίζει μαχαίρια η ΚΟΠ…

Θεωρητικά ομιλούντες η ΚΟΠ κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιώσει τα κακώς έχοντα στο χώρο της διαιτησίας. Έριξε χοντρό παραδάκι για το VAR, επωμίζεται όλα τα έξοδα για την εκπαίδευση και την αμοιβή των διαιτητών, προσλαμβάνει ξένους τάχατες ειδικούς για να βάλει μια τάξη. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι μηδέν εις το πηλίκον. Τζίφος!

Γιατί χρησιμοποίησα τη λέξη θεωρητικά; Απλούστατα επειδή τα μαύρα χάλια της διαιτησίας έχουν πηγή την ίδια την Ομοσπονδία. Το περιβόητο κατεστημένο στήθηκε και ανδρώθηκε από τα αρμόδια σώματα της ΚΟΠ για τη διαιτησία και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο «Νονός» έστησε πριν από χρόνια το παραμάγαζο του με αριστοτεχνικό τρόπο σε σημείο που λειτουργεί πλέον στον «αυτόματο πιλότο». Μετά από ένα σωρό «σεμινάρια» σε κρυφές συνάξεις πήραν όλα το δρόμο τους. Και αυτοί που τώρα υποτίθεται ότι προσπαθούν να φτιάξουν τα πράγματα ήταν οι πρωτομάστορες στη δημιουργία «κομάντος» για ειδικές αποστολές. Πολλοί εκ των οποίων παραμένουν στις επάλξεις και φυσικά τους «λούζουνται» ακόμα…

Ποια είναι η λύση; Ξήλωμα της διαιτησίας και ξαναστήσιμο σε νέες και υγιείς βάσεις. Αλλιώς δεν πρόκειται να βγάλει άκρη η Ομοσπονδία.

Κάπου εδώ έρχονται στο μυαλό μου οι στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου που μελοποίησε ο Χρήστος Νικολόπουλος και ερμήνευσε η Χάρις Αλεξίου:

«Έσπειρες θύελλες και θέρισες μαχαίρια

γιατί δεν είχες καταλάβει πιο νωρίς

ότι τα χέρια που σ’ ανέβασαν στ’ αστέρια

να τα προδώσεις και να φύγεις δεν μπορείς.

Τι γυρεύεις και τι προσπαθείς;

Δε γυρίζει πίσω το ποτάμι.

Είσ’ ένα ναυάγιο της ζωής,

δε θα βρεις λιμάνι…».

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην ΚΟΠ που κυριολεκτικά έσπειρε θύελλες και θερίζει μαχαίρια με τη διαιτησία. Και όντως είναι δύσκολο να γυρίσει πίσω το ποτάμι…

Κουτσομπόλης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης