Με ένα καλό αποτέλεσμα βγαίνει από τον… λήθαργο και κάνει επανεκκίνηση. Δεν είναι φαβορί με την Πάφο, αλλά «καίγεται» για βαθμούς και θα κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα. Ο Ρουί Φερέιρα σε πέντε παιχνίδια μετράει πέντε ήττες. Είναι λογικό ο Πορτογάλος προπονητής να βρίσκεται υπό πίεση.
Την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε σε «εξάποντο» παιχνίδι από την Κράσαβα ΕΝΥ. Ουσιαστικά ο Εθνικός, που βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο κόντρα στην Πάφο, ψάχνει ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας για να πάρει ξανά τα πάνω του.
Προέρχεται από 11 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα συν την ήττα από την Ένωση και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Δώδεκα ήττες συνολικά που οδήγησαν την ομάδα στην «καυτή» προτελευταία θέση.
Εκτός πλάνων του Φερέιρα είναι οι τιμωρημένοι με κάρτες Αγγελόπουλος και Μασάδο και ο τραυματίας Ψάλτης. Οι Μπρένο, Λομοτέι και Μπαχανάκ θα είναι στην αποστολή, αλλά αποτελούν ερωτηματικό για την ενδεκάδα. Και λόγω απουσιών και λόγω επιστροφών ο Φερέιρα θα παρατάξει ενδεκάδα με αλλαγές με στόχο να πάρει η ομάδα το θετικό αποτέλεσμα.
Στην αποστολή θα είναι για πρώτη φορά και το τέταρτο απόκτημα της ομάδας ο 25χρονος ακραίος επιθετικός Ράφαελ Καμάτσο. Τα υπόλοιπα τρία αποκτήματα είναι οι Σιβέριο, Γιούσης και Νενέκο.
Νίκος Μουλαζίμης
