Ο Εθνικός Άχνας βυθίζεται αγωνιστικά, μετρώντας 10 διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, γεγονός που την έχει καθηλώσει στην προτελευταία θέση με μόλις 14 βαθμούς, σε μια μάχη παραμονής που γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική.
Η σεζόν κύλησε μέχρι στιγμής χωρίς σταθερότητα και καθαρό αγωνιστικό προσανατολισμό. Τρεις διαφορετικοί προπονητές κάθισαν ήδη στον πάγκο της ομάδας. Ο τελευταίος, Ρουί Φερέιρα, ανέλαβε με την ελπίδα για επανεκκίνηση, ωστόσο το ξεκίνημά του μόνο ενθαρρυντικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Σε πέντε αγώνες στον πάγκο, ο Πορτογάλος μετρά πέντε ήττες, εκ των οποίων οι τέσσερις στο πρωτάθλημα από Freedom24 Krasava ΕΝΥ, Άρη, Ανόρθωση και ΑΕΛ, ενώ μεσολάβησε και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο από την ΕΝΠ, πλήγμα τόσο αγωνιστικό όσο και ψυχολογικό.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Εθνικού δεν είναι μόνο οι αριθμοί, αλλά η εικόνα. Η ομάδα δείχνει να χάνει παιχνίδια ακόμη και όταν δημιουργεί ευκαιρίες, να λυγίζει στις λεπτομέρειες και να μην έχει τα ψυχικά αποθέματα για αντίδραση όταν τα πράγματα στραβώνουν. Το άγχος είναι πλέον εμφανές, ενώ η πίεση μεγαλώνει αγωνιστική με αγωνιστική.


