Η Ομόνοια επικράτησε με 2-0 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan, και θα πάει στο μεγάλο «αιώνιο» ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Κυριακή (9/11) ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας.
Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και μόλις στο 2’ άνοιξε το σκορ με τον Μαέ, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Τάνκοβιτς. Το γρήγορο γκολ έδωσε τον απόλυτο έλεγχο στους «πράσινους» και χάλασε τα αμυντικά πλάνα των γηπεδούχων. Στο 33’, ο Γιόβετιτς διπλασίασε τα τέρματα της Ομόνοιας, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το τρίποντο απέναντι στην ομάδα με τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος.
Στο δεύτερο μέρος, η Ομόνοια κατέβασε ρυθμό, αλλά διατήρησε με άνεση το προβάδισμά της, έχοντας ξανά σε καλή μέρα την άμυνά της. Στα αρνητικά, οι τραυματισμοί των Αγκουζούλ και Φαμπιάνο, οι οποίοι αποχώρησαν προληπτικά με προβλήματα στο πόδι και τον αστράγαλο αντίστοιχα.
Ο Μπεργκ εμφανίστηκε ψύχραιμος μετά τη λήξη, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή τους, τονίζοντας πως «το ρόστερ είναι μεγάλο και όλοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν».
Η Ομόνοια πλέον στρέφει την προσοχή της στο ευρωπαϊκό ταξίδι στην Ελβετία, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τη Λωζάνη, πριν το μεγάλο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

