Σε πένθος έπεσε το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, καθώς ο πρώην εμβληματικός αρχηγός της Πόρτο, Ζόρζε Κόστα, υπέστη ανακοπή στο προπονητικό κέντρο των Δράκων, αφήνοντας έτσι την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 53 ετών.
Ο Κόστα κατείχε στους Δράκους τη θέση του αθλητικού διευθυντή. Υπέστη ανακοπή στο προπονητικό κέντρο και, παρότι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο του Σάο Ζοάο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.
Να σημειωθεί, πως ο 53χρονος είχε υποβληθεί πριν από τρία έτη σε επέμβαση, προκειμένου να διορθώσει ένα πρόβλημα που είχε εντοπιστεί στην καρδιά του.
Θυμίζουμε ότι την περίοδο 2012-13 διετέλεσε προπονητής στην ΑΕΛ, ενώ ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στον πάγκο της Ανόρθωσης.