Η Πάφος FC επικράτησε με σκορ 2-0 του Απόλλωνα στο στάδιο ”Αλφαμέγα” στο πλαίσιο του μεταξύ τους επαναληπτικού ημιτελικού κυπέλλου. Σε συνδυασμό με το 4-2 του ”Στέλιος Κυριακίδης” το συγκρότημα του Χουάν Κάρλος Καρθέδο πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό εκεί και όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.
Το πρώτο μέρος του αγώνα, το παιχνίδι ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό με αμφότερες τις ομάδες να δείχνουν επιθετική διάθεση. Οι πρώτες 1-2 φάσεις ήταν για τον Απόλλωνα ο οποίος έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία.
Ο Απόλλωνας από το 15ο μέχρι και το 35ο λεπτό ήταν καλύτερος, πίεζε, είχε και αρκετές τελικές προσπάθειες, ωστόσο, όπως και στο πρώτο τέταρτο του έλειπε η μεγάλη κλασσική ευκαιρία μπροστά από την αντίπαλη εστία.
Η Πάφος είχε και αυτή στο 34′ και 36′ δύο τελικές προσπάθειες τις οποίες όμως ”μπλόκαρε” αμφότερες ο Λέουβενμπεργκ. Στα λεπτά των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Απόλλωνας έγινε και πάλι απιελητικός με μεγαλύτερη φάση την… διαρκείας του 45+7′ με το σουτ του Χάμπου όμως να κοντράρει στον Σάρλια πριν πάει προς την εστία.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλωνας ξεκίνησε και πάλι καλύτερα και στο 56′ είχε τεράστια χαμένη ευκαιρία με την προβολή του Μαλεκκίδη την οποία όμως ο Μιχαήλ (ο οποίος είχε περάσει στο πρώτο μέρος όταν ο Ίβουστις έγινε αναγκαστική αλλαγή) απέκρουσε σωτήρια.
Σαν να μην έφτανε αυτό 4 λετπά αργότερα, στο 60′, η Πάφος κατάφερε να σκοράρει και να ”σκοτώσει” ουσιαστικά το παιχνίδι όταν μετά από σέντρα του Πηλέα από αριστερά ο Τανλόγκο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα, ο Απόλλωνας έμεινε και με παίκτη λιγότερο όταν ο Μαλεκκίδης τράβηξε την φανέλα του Σούνιτς και είδε την 2η κίτρινη κάρτα.
Η παφιακή ομάδα κατάφερε να σκοράρει ξανά στο 89′ με τον Άντερσον, έπειτα από ασίστ του Μπρούνο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Ταυτότητα αγώνα:
Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Λέουβενμπεργκ, Σάντος, Βούρος, Ντε Μάρκο (66′ Ζμέρχαλ), Μαλεκκίδης, Ντ’ Αλμέιδα, Χ. Κυριάκου (61′ Βούτερ), Ντιόν (45′ Μπουαγκάρτ), Ντουοντού (61′ Μάρκες), Σαγάλ, Ντορεγκαράι (73′ Μπολί).
Πάφος FC (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς (31′ Μιχαήλ), Μπρούνο, Γκολντάρ, Σάρλια, Σέμα (54′ Πηλέας), Σούνιτς, Πέπε, Ντράγκομιρ, Όρσιτς (54′ Τανλόνγκο), Τάνκοβιτς (67′ Κίνα), Ζάιρο (67′ Άντερσον)
Σκόρερ: – /Τανλόνγκο 59′, Άντερσον 89′
Κίτρινες: Βούρος, Μαλεκκίδης, Σαγκάλ/ Σάρλια
Αποβολές: Μαλεκκίδης (2η κίτρινη) / –
Στάδιο: Αλφαμέγα
Διαιτητής: Σίλβεστρζακ Ντάμιαν Ρόμπερτ (Πολωνία)
Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός: Χαραλάμπους Π. Γιώργος
4ος: Τεχράνυ Ανδρέας
VAR: Πασκίεβιτς Κόρνελ Κρζίστοφ(Πολωνία)
AVAR: Αθανασίου Κυριάκος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος