Η ΑΕΚ έχει στραμμένη την προσοχή στον επαναληπτικό ημιτελικό αγώνα με την Ομόνοια στο Κύπελλο. Την ερχόμενη Τετάρτη στις 19:00, οι Λαρνακείς θα υποδεχτούν την ομάδα της Λευκωσίας στο «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» σε ένα παιχνίδι, το οποίο έχει τον χαρακτήρα του «τελικού».
Το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Λευκωσία σημαίνει ότι όλα παραμένουν ρευστά όσον αφορά την πρόκριση. Η ΑΕΚ δεν έχει ακόμη σφραγίσει και μαθηματικά την έξοδο στην Ευρώπη. Είναι στην 3η θέση και ορίζει τη μοίρα της. Η 4η θέση χαρίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο σε περίπτωση που κατακτήσει το πρωτάθλημα ομάδα, η οποία θα τερματίσει την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Η νίκη της Πάφος FC στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με 4-2 επί του Απόλλωνα έχει αυξήσει πλεόν τις πιθανότητες για να δώσει και η 4η θέση ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παρόλα αυτά υπάρχει και ο επαναληπτικός ημιτελικός και ο Απόλλων δεν έχει τεθεί ακόμη εκτός Κυπέλλου! Έτσι η ΑΕΚ ακόμη δεν μπορεί να νιώθει σιγουριά όσον αφορά την έξοδο στην Ευρώπη.
Πλέον, ο στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, έτσι ώστε να κλείσει τη σεζόν με ένα τρόπαιο και παράλληλα να έχει και την ευκαιρία να αναβαθμίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο της εφόσον φυσικά έρθει μέσω του πρωταθλήματος. Διότι η αλήθεια να λέγεται καλό είναι το εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ, αλλά αυτό του Γιουρόπα Λιγκ (σ.σ. θα το πάρει εάν κατακτήσει το Κύπελλο) είναι σαφώς καλύτερο τόσο από θέμα γοήτρου όσο και από οικονομικής πλευράς.
Ο προπονητής της ομάδας της Λάρνακας, Χένινγκ Μπεργκ ήδη καταστρώνει τα πλάνα του για τον «τελικό»… πριν τον τελικό. Ο Νορβηγός γνωρίζει πολύ καλά ότι το έργο της ΑΕΚ δεν θα είναι καθόλου εύκολο απέναντι στην Ομόνοια, η οποία «καίγεται» και αυτή για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Το γεγονός ότι ο επαναληπτικός ημιτελικός αγώνας της Τετάρτης θα διεξαχθεί στο «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» ασφαλώς και είναι συν για την ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά όμως δεν είναι ο κόσμος και η έδρα που παίζουν μπάλα. Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι καλούνται να κάνουν ότι περνάει από τα χέρια τους, έτσι ώστε η ομάδα της Λάνρακας να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου!