Η «λευκή» ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ με τον Απόλλωνα έβαλε τέλος στις όποιες πιθανότητες για κατάληψη της 4ης θέσης, που μπορεί να οδηγεί υπό προϋποθέσεις στην Ευρώπη. Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται πλέον να συμβιβαστούν με τα δεδομένα, προκειμένου να κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις για επανεκκίνηση.
Η απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελεί πλήγμα τόσο από αγωνιστικής όσο και από οικονομικής άποψης, αφού η ομάδα θα χάσει σημαντικά έσοδα σε μία περίοδο στενότητας.
Όπως διαμορφώθηκε το σκηνικό, η Διοίκηση της εταιρείας είναι αναγκασμένη να συνεχίσει τον αγώνα δρόμου για να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Νεκτάριος Πετεβίνος, ανέφερε πριν από το προχθεσινό παιχνίδι πως τον τελευταίο μήνα καταβλήθηκε ποσό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για να εξοφληθούν υποχρεώσεις της εταιρείας, όμως τόνισε ότι παραμένουν ανοικτά μέτωπα.
Όσο για την ενημέρωση του κόσμου για την οικονομική κατάσταση του ΑΠΟΕΛ και τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν σε εξυγίανση, ο κ. Πετεβίνος επεσήμανε πως η Διοίκηση θα πραγματοποιήσει τη συνέντευξη Τύπου που προανήγγειλε όταν ξεκαθαρίσει το σκηνικό.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόδρομος Πετρίδης άρχισε ήδη το σαφάρι για να βρει συμπαίκτες και να συνάψει συνεργασίες, ούτως ώστε να απαμβλύνει το οικονομικό πρόβλημα, αλλά και για να δημιουργήσει σωστές συνθήκες για τον μελλοντικό προγραμματισμό. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης προσπάθειας ο πρόεδρος της εταιρείας είχε ήδη επαφές στην Αγγλία, ενώ προγραμματίζει ταξίδι στη Βραζιλία και στη Γερμανία.
Το σίγουρο για τη νέα περίοδο είναι πως θα μειωθεί ο προϋπολογισμός της ομάδας, με βασική επιδίωξη να μην επηρεαστεί η δυναμικότητά της. Με το συμβόλαιο πολλών παικτών να ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο και την ανάγκη για «ψαλίδισμα» των μισθών, γίνεται αντιληπτό πως θα προκύψουν σημαντικές αλλαγές στη στελέχωση της ομάδας.
Όσον αφορά το φινάλε του πρωταθλήματος, ο Βαγγέλης Σάμιος ευελπιστεί πως η ομάδα θα κλείσει θετικά τις υποχρεώσεις της και αρχίζει προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ στην «Αρένα».