HomeΔΙΕΘΝΗ«Χάνεις με 3-0 και βάζεις τρεις αμυντικούς - Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα…»

«Χάνεις με 3-0 και βάζεις τρεις αμυντικούς – Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα…»

Τρομερά απογοητευμένος από την εικόνα της Γιουβέντους, αλλά και εκνευρισμένος με τις επιλογές του Τιάγκο Μότα, εμφανίστηκε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Ο εμβληματικός αρχηγός της Γηραιάς Κυρίας, μετά τη νέα βαριά ήττα της ομάδας αυτή τη φορά με 3-0 από τη Φιορεντίνα, έκανε δριμύτατη κριτική στους «μπιανκονέρι».

«Αυτό δεν αντιπροσωπεύει ούτε στο μίνιμουμ, καθόλου, το DNA της Γιούβε γιατί στο τέλος της ημέρας μπορεί να νικήσεις ή να χάσεις, με το κεφάλι ψηλά όμως», είπε αρχικά για να δώσει έμφαση στην κακή εικόνα της Γιουβέντους τη φετινή σεζόν.

Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον του Τιάγκο Μότα, λέγοντας πως δεν είναι λογικό να χάνεις με 3-0 και οι πρώτες σου αλλαγές να είναι τρεις αμυντικοί.

Εξέφρασε δε την ανησυχία του για την κατάσταση της ομάδας, λέγοντας πως υπάρχει χοντρό πρόβλημα όταν δεν βλέπεις αντίδραση και ενώ έχει προηγηθεί άλλη μια βαριά ήττα, με 4-0 εντός έδρας από την Αταλάντα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντελ Πιέρο:

«Είναι δύσκολο, ειδικά για κάποιον που τον αφορά και συναισθηματικά το θέμα, αν και προσπαθώ πάντα να έχω καθαρό μυαλό και να είμαι αντικειμενικός με όσα βλέπω, να σχολιάσει μια περίοδο σαν κι αυτή. Έζησα κι εγώ τέτοιες σεζόν που στραβώνουν και εξελίσσονται άσχημα, αλλά… Πριν πάμε στο τι θα έπρεπε να κάνει ο προπονητής, η διοίκηση, οι παίκτες… Αυτό που εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση και έγινε και με την Αταλάντα και πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατό μήνυμα, είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Όταν δεν υπάρχει μια αντίδραση στα χτυπήματα του αντιπάλου σημαίνει ότι είσαι πολύ χαμηλά, είσαι πολύ κάτω. Αυτό δεν αντιπροσωπεύει ούτε στο μίνιμουμ, καθόλου, το DNA της Γιούβε γιατί στο τέλος της ημέρας μπορεί να νικήσεις ή να χάσεις, με το κεφάλι ψηλά όμως. Και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή κανείς στον αγωνιστικό χώρο, στον πάγκο ή στη διοίκηση δεν μπορεί να είναι ήρεμος και να πει: “Τα δώσαμε όλα, κάναμε ό,τι μπορούσαμε”. Όχι. Δεν υπάρχει αντίδραση, καμία αντίδραση στο γήπεδο, καμία αντίδραση στον πάγκο, γιατί οι πρώτες τρεις αλλαγές ήταν αμυντικοί. Δηλαδή χάνεις με 3-0 και βάζεις τρεις αμυντικούς.

Όταν δεν βλέπεις αντίδραση από την ομάδα υπάρχει χοντρό πρόβλημα. Αυτό μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση γιατί δεν είχε υπάρξει αντίδραση ούτε με την Αταλάντα. Πρέπει με κάποιο τρόπο να δείξεις ότι είσαι εκεί. Αν σε μια ιδιαίτερη σεζόν όπως η φετινή, όπου υπήρξε εμπιστοσύνη προς τη νέα διοίκηση, τον νέο προπονητή, τους νέους παίκτες, μια σεζόν στην οποία υπήρξαν ξεκάθαρες οδηγίες σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις και τις μεταγραφές, αποκλείεσαι άσχημα από την Αϊντχόφεν και την Εμπολι, χωρίς να θέλω να τις μειώσω, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Αν πας σε δύο σημαντικά παιχνίδια, με Αταλάντα και Φιορεντίνα, στα οποία πρέπει να εδραιωθείς στην 4η θέση για την οποία η Λάτσιο έχει πολλές υποχρεώσεις και ίσως μικρό ρόστερ, η Μπολόνια ήταν πολύ πίσω, η Μίλαν αυτοκτόνησε, ίσως τώρα ξαναπαίρνει μπρος αλλά είχε χάσει τόσους βαθμούς κόντρα σε όλους, έχεις την ευκαιρία να ανέβεις στην 3η θέση και δεν το κάνεις… Προσωπικά ανησυχώ πολύ για αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να υπάρξει μια αντίδραση από όλους γιατί είναι σημαντικό για όλους να πάει στο Champions League η Γιούβε».

 

ΣΠΟΡ FM 94.6


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης