Με νίκη έδειχνε πως θα πέρασει από την Λάρνακα ο Εθνικός αφού κρατούσε το 1-2 μέχρι το 94′ για να έρθει ο Θεοχάρους να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.
Το μάτς:
Στο 11′ ο Αντερέγκεν έκανε ένα πολύ επικίνδυνο γύρισμα αλλά δεν μπήκε κανένας στην πορεία της μπάλας.
Στο 16′ ο Τετούρ δοκίμασε ένα σουτ, έπεσε ο Φλόρες και μάζεψε.
Εφτά λεπτά μετά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ! Ο Ζορζίνιο μετά από απόκρουση του Φλόρες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!
Στο 26′ ο Λόρια έβγαλε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Πεχλιβάνη!
Στο 44′ ο Λόρια μάζεψε εύκολα την κεφαλιά του Λομοτέι.
Έτσι η Ομόνοια Αραδίππου πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0.
Στο 51′ ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανάλαβε ο Μπονέτο όπου έκανε το 1-1!
Στο 62′ ένα πολύ δυνατό σουτ του Αντερέγκεν κόντραρε προτού πάει στην εστία.
Ένα λεπτό αργότερα ο Λόρια έβγαλε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Ιωάννου.
Στο 66′ ο Εθνικός έκανε το 1-2 με Τετούρ! Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε αλλά στην συνέχεια μέτρησε μέσο ΒΑΡ.
Στο 75′ ο Γκόμες εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Φλόρες!
Οκτώ λεπτά μετά ο Λόρια είπε και πάλι όχι σε σουτ του Μπρένο αυτή τη φορά.
Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Εθνικός θα έπαιρνε το τρίποντο από το ΠΑΠ, ήρθε ο Θεοχάρους για να κάνει το 1-1 στο 94′ και να δώσει τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του!
Ταυτότητα αγώνα:
Ομόνοια Αραδίππου: Λόρια, Βρόντης, Χαβέλκα, Σιήκκης, Μπόρχες, Φεριέρ, Θεοχάρους, Φόμπα, Ζορζίνιο, Κούτσακος, Γκόμες.
Στον πάγκο: Πεϊσότο, Παπαχαραλάμπους, Καλλής, Ποντικός, Μεκαουί, Σάτλα, Χριστοδούλου, Μοζίνο, Δημητρίου, Καττιρτζιής, Μορέιρα.
Εθνικός Άχνας: Φλόρες, Πεχλιβάνης, Μπονέτο, Λομοτέι, Γκoνζάλεθ, Ιωάννου, Σαντί, Μπαχάνακ, Αντερέγκεν, Αγγελόπουλος, Τετούρ.
Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Παπαστυλιανού, Ασκόβσκι, Ηλία, Σόμπιεχ, Παναγιώτου, Μιλιντσεάνου, Ψάλτης, Στυλιανού, Οφόρι, Τζουλίου, Μπρένο.
Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος
4ος Διαιτητής: Κωνσταντινίδης Αντώνης
VAR: Hansen Morten Krogh
AVAR: Βασιλείου Αδάμος