Οχτώ μετάλλια είναι ο απολογισμός της Κύπρου στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα (ISF K18) που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (30/10) στο Μπαχρέιν. Οι αθλητές και οι αθλήτριες μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και με τις επιτυχίες τους, γέμισαν με περηφάνια την κυπριακή αποστολή.
Ένα χρυσό, δύο αργυρά και πέντε χάλκινα κατακτήθηκαν από τους αθλητές και αθλήτριες μας σε Τζούντο, Στίβο και Ενόργανη Γυμναστική.
Πάμε να δούμε αναλυτικά πως έφτασαν στην επιτυχία και τι δήλωσαν οι θριαμβευτές της κυπριακής αποστολής στο Μπαχρέιν.
ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΜΑΡΙΝΑ ΑΖΙΝΟΥ (Τζούντο – 57Kg)
Το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της κυπριακής αποστολής χάρισε η Μαρίνα Άζινου στο Τζούντο και στην κατηγορία -57Kg. Η 17χρονη αθλήτρια ήταν εξαιρετική σε όλους τους αγώνες της και δεν άφησε περιθώριο να χαθεί η πρωτιά.
Η ίδια δήλωσε: «Είμαι συγκινημένη που έφτασα σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Είναι ένα αποτέλεσμα που προήλθε από τη σκληρή δουλειά και την προπόνηση. Αυτά με οδήγησαν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που πέρασα, στο τέλος δικαιώθηκα με το μετάλλιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, το σωματείο μου και ιδιαίτερα τον πατέρα μου που είναι δίπλα μου. Επίσης ευχαριστώ το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας που είχε την ευθύνη της αποστολής μας στο Μπαχρέιν».
ΔΥΟ ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
ΜΑΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ (Στίβος – Δισκοβολία)
Ένα από τα πιο μεγάλα ταλέντα στο Στίβο, η Μαρίνα Χατζηκώστα, σε ηλικία μόλις 15 ετών κατάφερε να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στη Δισκοβολία και να ανεβεί στο βάθρο για δεύτερη συνεχόμενη Παγκόσμια Γυμνασιάδα. Με βολή στα 49.21 εξασφάλισε τη δεύτερη θέση.
Στις δηλώσεις της κράτησε χαμηλούς τόνους στέλνοντας το μήνυμα για τους επόμενους αγώνες: «Είμαι χαρούμενη και συγκινημένη που τα κατάφερα Αυτό το μετάλλιο, με γεμίζει με περηφάνια. Στον αγώνα τα πήγα πολύ καλά. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να φτάσω σε αυτή την επίδοση. Τώρα θα πρέπει να συγκεντρωθώ για τους επόμενους αγώνες που θα είναι πιο δύσκολοι. Θέλω να ευχαριστήσω την προπονήτρια μου, Έλλη Ευαγγελίδου, τους γονείς μου, αλλά και όσους είναι δίπλα μου».
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (Ενόργανη Γυμναστική – Κρίκους)
Μια ανάσα από το χρυσό μετάλλιο έφτασε ο Στυλιανός Βασιλειάδης στους Κρίκους, όμως και η δεύτερη θέση που εξασφάλισε θεωρείται μεγάλη επιτυχία.
Στη σκληρή δουλειά στάθηκε ο αθλητής: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος με αυτή την επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω και ανακουφισμένος μετά από όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε μέχρι τον αγώνα. Αυτό το μετάλλιο, είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάνω στο γυμναστήριο. Έκανα πολλές θυσίες και τώρα δικαιώθηκα. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Παναγιώτη Αριστοτέλους, αλλά και τον Ηρόδοτο Γιωργαλλά που είχε την ευθύνη της προπόνησης μου εδώ στο Μπαχρέιν».
ΠΕΝΤΕ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ (Τζούντο – 53Kg)
Το πρώτο χρονικά μετάλλιο της Κύπρου στους αγώνες κατέκτησε η Αδαμαντία Χριστοδουλίδου στο Τζούντο. Μια ήττα και δύο νίκες ήταν ο απολογισμός στην κατηγορία -53Kg που την οδήγησαν στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
Η ίδια δήλωσε: «Στον πρώτο αγώνα δεν ήμουν καλή. Ήμουν σίγουρη ότι μπορούσα για καλύτερα. Είχα άγχος και δεν ήταν καλή η ψυχολογία μου. Στη συνέχεια, όμως, όλα άλλαξαν. Η νίκη μου στο δεύτερο αγώνα με βοήθησε και στο τέλος ήρθε και η νίκη στον αγώνα του μεταλλίου. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την επιτυχία. Θέλω να αφιερώσω αυτή την επιτυχία στον προπονητή μου, Θεόδωρο Μανδρίδη, στον πατέρα μου, στην ομοσπονδία και στον κ. Τρικωμίτη, αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας» συμπλήρωσε.
ΣΑΡΚΙΣ ΑΝΤΡΑΝΙΚ ΑΣΤΖΙΑΝ (Στίβος – Τριπλούν)
Με άλμα στα 15.03 ο Σαρκίς Αντρανίκ Αστζιάν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι αθλητής με προοπτική.
Αναλυτικά όσο δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που κατάφερα να κατακτήσω το μετάλλιο. Θα ήθελα να είχα μια καλύτερη επίδοση, να φτάσω μέχρι τα 15.30, όμως θα το προσπαθήσω σε κάποιο άλλο αγώνα. Το πιο σημαντικό είναι ότι έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και ολοκλήρωσα υγιής την προσπάθεια μου. Η προετοιμασία για τον αγώνα ήταν πολύ μεγάλη. Δεν ξεκουράστηκα το καλοκαίρι, ενώ είχε προηγηθεί μια μεγάλη σεζόν. Ευχαριστώ τους γονείς μου, τον προπονητή μου, Ρένο Κολοκοτρώνη και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας που μας έδωσαν την ευκαιρία να έρθουμε εδώ».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΑΜΡΑΟΥΙ (Στίβος – Σφυροβολία)
Με βολή στα 70.87, ο Αλέξανδρος Γκαμράουι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, σε ένα αγώνισμα που είχαμε και τον Κυριάκο Καϊττάνη να μένει στην τέταρτη θέση.
Μια ξεχωριστή αφιέρωση έκανε ο Αλέξανδρος Γκαμράουι: «Είμαι χαρούμενος που κατέκτησα μετάλλιο σε Παγκόσμια Γυμνασιάδα. Είμαι ικανοποιημένος γιατί είναι το πρώτο μου μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Έκανα πολλή προπόνηση όλο αυτό το διάστημα και θα μπορούσα να κάνω καλύτερη επίδοση, Αυτή την επιτυχία, την αφιερώνω στον Κώστα Σταθελάκο που ήταν δίπλα μου και πάντα συζητούσαμε για τους αγώνες και τις επιδόσεις μου. Ευχαριστώ τους προπονητές μου, Σκεύη Θεοδώρου και Απόστολο Παρέλλη. Ευχαριστώ και τη μητέρα μου που είναι δίπλα μου και τρέχει για μένα. Τώρα ακολουθεί πολλή προπόνηση για να κυνηγήσω τους επόμενους στόχους».
ΑΝΘΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ (Στίβος – Σφυροβολία)
Πολύ καλή παρουσία και από την Ανθή Αποστολίδου που είχε βολή στα 61.64 στη Σφυροβολία. Ανέβηκε στο βάθρο, γεμίζοντας με περηφάνια ολόκληρη την αποστολή.
Γεμάτη χαρά μας δήλωσε τα ακόλουθα: «Νιώθω περήφανη που κατάφερα να κατακτήσω μετάλλιο σε Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην ηλικία των 15 ετών. Ήταν ωραία εμπειρία και ανυπομονώ για την επόμενη Παγκόσμια Γυμνασιάδα. Ευχαριστώ τον πατέρα μου και προπονητή μου, Γιάννη Αποστολίδη και την Έλλη Ευαγγελίδου που με βοήθησε να φτάσω σε αυτή την επιτυχία».
ΠΕΤΡΟΣ ΓΩΓΟΣ (Ενόργανη Γυμναστική – Πλάγιος Ίππος)
Το δεύτερο μετάλλιο στην Ενόργανη Γυμναστική κατακτήθηκε από τον Πέτρο Γώγο. Πήρε την τρίτη και το χάλκινο μετάλλιο, προσφέροντας μεγάλη χαρά σε όλους.
Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το μετάλλιο που πήρα. Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου και την επίδοση μου. Αυτή η επιτυχία σημαίνει πολλά για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Ηρόδοτο Γιωργαλλά που με στηρίζει».
(Απεσταλμένος ΕΑΚ)