HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΤελικοί από το πουθενά...

Τελικοί από το πουθενά…

Τρίτωσε το κακό για την Ομόνοια, που ήταν κατώτερη των περιστάσεων στον αγώνα με τη Χαρτς και δέχθηκε την πρώτη της ήττα στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ. Η έντονη πίεση των Σκοτσέζων αποσυντόνισε τους «πράσινους» και το πλάνο του Βάλντας Νταμπράουσκας πήγε στράφι από το ξεκίνημα, ενώ τα δύο γκολ σε διάστημα οκτώ λεπτών έκαναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Η ομάδα του «τριφυλλιού» υστέρησε και στον δημιουργικό τομέα και φυσιολογικά δεν έδειξε ουσιαστική αντίδραση.

Ο Λιθουανός τεχνικός παραδέχθηκε τις αδυναμίες της ομάδας, όμως εξέφρασε την πεποίθηση πως θα επανέλθει σύντομα στις καλές εμφανίσεις και στις επιτυχίες. Όπως ήρθαν τα πράγματα η Ομόνοια πρέπει να ανασυνταχθεί άμεσα, αφού δεν έχει περιθώρια λάθους εάν θέλει να μείνει στη διεκδίκηση των στόχων της.

Στο πρωτάθλημα, για παράδειγμα, οι δύο διαδοχικές ήττες δίνουν χαρακτήρα… τελικού στα επόμενα παιχνίδια που θεωρητικά είναι βατά. Αρχής γενομένης από το βράδυ της Δευτέρας, η ομάδα, πρέπει να επανέλθει στις νίκες με αντίπαλο την Καρμιώτισσα στο «Αμμόχωστος – Επιστροφή». Το ίδιο ισχύει και για τους αγώνες που έπονται με την Ομόνοια 29ης Μαΐου στο ΓΣΠ (2 Νοεμβρίου) και την Ομόνοια Αραδίππου εκτός έδρας (10 Νοεμβρίου).

Όσον αφορά στο Κόνφερενς Λιγκ το πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός με τη Γάνδη (7/11) και για να μείνει σε τροχιά πρόκρισης θέλει βαθμολογικό κέρδος.

Προτεραιότητα τόσο για τον κ. Νταμπράουσκας όσο και για τους ποδοσφαιριστές του είναι το επερχόμενο παιχνίδι, με τη νίκη να είναι αδιαπραγμάτευτη. Από τη στιγμή που θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο απλώς απαγορεύεται να έχει νέες απώλειες από υποδεέστερο αντίπαλο, με την υποσημείωση ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος εκτροχιασμού από νωρίς.

Η αποστολή έφτασε στην Κύπρο αργά χθες βράδυ, ενώ το πρωί οι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν στη Σκοτία. Ο κ. Νταμπράουσκας έχει δύο προπονήσεις για να προετοιμάσει την ομάδα και να πράξει τα δέοντα προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή της.

Οι τελευταίες εμφανίσεις καθιστούν αναγκαίες τις αλλαγές που θα δώσουν φρεσκάδα στην Ομόνοια και εναπόκειται στον προπονητή να αξιοποιήσει στο έπακρο τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές. Διότι είναι εμφανές πως κάποιοι δείχνουν σημάδια κόπωσης από τα συνεχή παιχνίδια και άλλοι δεν επηρεάστηκαν από την απουσία τους.

Είναι, επίσης, δεδομένο ότι ο προπονητής έχει ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις και πρέπει να τις ενεργοποιήσει προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας, με τα τρία σερί παιχνίδια χωρίς γκολ να χτυπούν καμπανάκι.

Στις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας προστίθεται ο Γιόβετιτς, ενώ δεν υπολογίζονται οι Ατζίλι, Μουσιαλόφσκι.

Γιώργος Χατζηαντώνης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης