HomeΔΙΕΘΝΗΥπόλοιπαΠάρτι στην πρεμιέρα οι Σέλτικς

Πάρτι στην πρεμιέρα οι Σέλτικς

Η πρεμιέρα της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ για τους πρωταθλητές Σέλτικς ξεκίνησε ιδανικά. Συγκεκριμένα, οι «Κέλτες» διέσυραν τους Νικς στη Βοστώνη με 132-109 στην πρεμιέρα του ΝΒΑ. Πριν την έναρξη του αγώνα οι παίκτες και ο κόσμος της ομάδας της Βοστώνης γιόρτασαν την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. 

Όσον αφορά τον αγώνα, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 10 εύστοχα τρίποντα στην πρώτη περίοδο, παίρνοντας μία συντριπτική διαφορά με 43-24, απέναντι στους Νικς.

Οι Σέλτικς μάλιστα έφτασαν στα 29 εύστοχα τρίποντα -ρεκόρ που κατείχαν ως σήμερα μόνοι τους οι Μπακς από το 2020- νωρίς στην τέταρτη περίοδο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος έβαλε 37 πόντους με 8/11 έξω από τα 7.25 μέτρα και 10 ασίστ.

Ο Ντέρικ Γουάιτ είχε 24 πόντους με 6/10 τρίποντα, ο Τζέιλεν Μπράουν πρόσθεσε 23 με 5/9 και ο Τζρου Χόλιντεϊ είχε 18 με 4/6 για τους πρωταθλητές του ΝΒΑ. 

Ο Τζέιλεν Μπράνσον έμεινε στους 22 πόντους και τις δύο ασίστ, όσους έβαλε κι ο αναπληρωματικός Μάιλς ΜακΜπράιντ με 4/5 τρίποντα για τους Νικς. 

Παράλληλα, ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς έγραψαν ιστορία, καθώς έγιναν το πρώτο δίδυμο πατέρα-γιου που μοιράζεται το παρκέ σε έναν αγώνα του ΝΒΑ!

Οι Λέικερς πήραν μεγάλη νίκη με 110-103 επί των Τίμπεργουλβς, έχοντας τον Άντονι Ντέιβις (36π.) για μεγάλο πρωταγωνιστή. Ωστόσο η κοινή παρουσία των Τζέιμς στο γήπεδο «έκλεψε» τα φώτα της δημοσιότητας.

ΛεΜπρόν κι ο Μπρόνι έγιναν το πρώτο ζευγάρι πατέρα-γιου που έπαιξαν μαζί σε ένα επίσημο παιχνίδι του ΝΒΑ.

Αμφότεροι βρίσκονταν στον πάγκο και ο Τζέι Τζέι Ρέντικ -στην πρώτη νίκη καριέρας ως προπονητής- τους έβαλε μαζί με τέσσερα λεπτά να απομένουν για τη λήξη του ημιχρόνου και έπαιξαν μαζί για 2.5 λεπτά: «Είμαι απίστευτα περήφανος. Νιώθω ευλογημένος που μπορώ να παίζω ακόμα και να βρίσκομαι στη δουλειά μαζί με το παιδί μου. Για μένα πάντα προέχει η οικογένεια», σχολίασε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος είχε 16 πόντους σε 35 λεπτά. Ο Μπρόνι έμεινε χωρίς πόντο (0/2 σουτ) στο ντεμπούτο του στο ΝΒΑ.

Ο Άντονι Ντέιβις είχε 36 πόντους (13/15 βολές, 11/23 σουτ), 16 ριμπάουντ και τρία μπλοκ, βοηθώντας την ομάδα του Λος Άντζελες να πάρει προβάδισμα 12 πόντων στο ημίχρονο.

Ο Ρούι Χατσιμούρα πρόσθεσε 18 πόντους και ο Όστιν Ριβς είχε 12. Ο Ντ’ Άντζελο Ράσελ έμεινε στους εννιά με 1/7 τρίποντα και ο έτερος ρούκι των Λέικερς, Ντάλτον Νεκτ, είχε πέντε.

Οι Τίμπεργουλβς μάζεψαν τη διαφορά κυρίως χάρη στον Άντονι Έντουαρντς (27π., 5/13 τρίποντα). Ο Τζούλιους Ραντλ σημείωσε 16 πόντους και μάζεψε εννιά ριμπάουντ στο ντεμπούτο του, ενώ ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο είχε 10 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Ρούντι Γκομπέρ έκανε νταμπλ – νταμπλ με 13 πόντους και 14 ριμπάουντ κι ο Ναζ Ριντ πρόσθεσε 12, αλλά αμφότεροι είχαν σοβαρό πρόβλημα με τον Ντέιβις, καθώς δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν σε καμιά περίπτωση. 


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης