HomeΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτο Μπαχρέιν με όνειρα και ελπίδες...

Στο Μπαχρέιν με όνειρα και ελπίδες…

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Η Παγκόσμια Γυμνασιάδα που θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν από τις 23 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου είναι προ των πυλών και 33 Κύπριοι αθλητές (κάτω των 18 ετών) είναι πανέτοιμοι για μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της αθλητικής τους πορείας.

Στον Περσικό Κόλπο, σε ένα από τα πιο μικρά κράτη της Ασίας, η κυπριακή αποστολή ευελπιστεί σε διακρίσεις και επιτυχίες, με την ελπίδα πως αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει το έναυσμα για τους αθλητές μας στην προσπάθεια που θα κάνουν για να επιτύχουν.

Η κυπριακή αποστολή θα εκπροσωπηθεί σε επτά αθλήματα με 33 αθλητές, ενώ στην αποστολή θα υπάρχουν ακόμη 21 άτομα (προπονητές, συνοδοί, μέλη τεχνικής επιτροπής, κριτές). Το απόγευμα (16:30) της Τετάρτης αναχωρεί η αποστολή για το Μπαχρέιν και η άφιξη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

Συνοπτικά οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα μας εκπροσωπήσουν στους αγώνες είναι:

Στίβος (14): Ευάγγελος Πετάσης, Λάμπρος Χριστοφίδης, Μάρκος Αντωνιάδης, Σουαρέι Σ Μπαμπά, Κυπριανός Λιασής, Σαρκής Ανταρίκ Αστζιάν, Ραφαέλα Αριστοτέλους, Μαριλίζα Πιττάκα, Αλέξανδρος Γκαμραουί, Γκρέις Τσίσομ Ιχεάκα, Κυριάκος Καϊττάνης, Μαρίνα Χατζηκώστα, Ανθή Αποστολίδου, Μαρία Τζασμίν Κανακάντι

Ενόργανη Γυμναστική (6): Πέτρος Γόγος, Στυλιανός Βασιλειάδης, Ελεάνα Παναγιώτου, Εύα Διονυσίου, Καλυψώ Παπαϊωάννου, Παντελία Σωτηρίου

Ρυθμική Γυμναστική (2): Μαρία Σοκόλοβα, Εκατερίνα Σάροβα

Κολύμβηση (4): Αλέξης Ιακωβίδης, Ιωσηφίνα Τζιοβάνι, Μιχαηλδήμη Προκοπίου, Ιβάν Κίσελεβ

Τζούντο (3): Αδαμαντία Χριστοδουλίδου, Μαρίνα Αζίνου, Στέφανος Λαζαρίδης

Πυγμαχία (1): Σπύρος Βέλιος

Ταεκβοντό (3): Πρόδρομος Άγγελος Χατζηκωστής, Αντώνης Σοφοκλέους, Χρυσιίδα Χαραλάμπους

Αρχηγός της αποστολής είναι η επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Θεότη Ππούρου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας ο Σπύρος Αντωνέλλος, Προϊστάμενος Τομέα Αθλητισμού και Πολιτισμού Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, φυσιοθεραπευτής ο Κώστας Κωνσταντίνου, ρεπόρτερ Ανδρέου Ανδρέας, ενώ ως συνοδοί, προπονητές και κριτές συμμετέχουν οι ακόλουθοι: Γεώργιος Γεωργίου, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Μαρία Ιωάννου, Ελπίδα Μιχαήλ, Τατιάνα Ουλάνοβα, Ηρόδοτος Γεωργάλλας, Γιώργος  Μυλωνάς, Πολύδωρος Πολυδώρου, Ρένος Κολοκοτρώνης, Απόστολος Παρέλλης, Πέτρος Χατζηκωστής, Θεόδωρος Μανδρίδης, Τατιάνα Ιβάνοβα Γεωργιάδου, Άννα Τσουβάεβα, Λουίζα Αυγουστή, Έλλη Ευαγγελίδου Κονιαράκη και Νικολέττα Ιγνατίου.

Συνολικά 69 χώρες θα λάβουν μέρος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, με τους διοργανωτές να υποδέχονται 3.500 περίπου αθλητές και άλλες 2.000 άτομα τα οποία θα είναι συνοδοί, προπονητές, κριτές, μέλη των τεχνικών επιτροπών και δημοσιογράφοι.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

23/10: Άφιξη αποστολών

24/10: Πρεμιέρα των αγώνων – Τελετή Έναρξης

25-26/10: Δράση από τους αγώνες

27/10: Cultural Day / Nations Night

28-29/10: Δράση από τους αγώνες

30/10: Τελευταία μέρα των αγώνων – Τελετή Λήξης

31/10: Αναχώρηση αποστολών

Η Κύπρος στην προηγούμενη Γυμνασιάδα

Πριν δύο χρόνια (14-22/5/2022), στη Νορμανδία η Κύπρος τα πήγε περίφημα. Οι αθλητές μας διακρίθηκαν, καταφέρνοντας να κατακτήσουν 12 μετάλλια. Συγκεκριμένα 3 χρυσά με τους Βαλεντίνα Σάββα, Ιωσήφ Κεσίδη και Λάιλα Αμπντουλατόφ, 6 αργυρά με τους Αιμιλία Κολοκτρών, Μάριο Μακρή, Σεσίλια Άνθια, Πέτυρο Χριστοδουλίδη, Άννα Χατζηλοΐζου και Χριστιάνα Έλληνα, αλλά και τρία χάλκινα με τους Άννα Χατζηλοΐζου, Γιάννη Αντωνίου και Νικολέτα Χρυσάνθου. 

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία της κυπριακής αποστολής στην Τραπεζούντα το 2016 με τη συγκομιδή των 13 μεταλλίων. Πρόσωπο της αποστολής, τότε αναδείχθηκε ο αθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής, Ηλίας Γεωργίου.

Ανδρέας Ανδρέου (απεσταλμένος ΕΑΚ)


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης