HomeΔΙΕΘΝΗΈρχονται σπουδαίες αναμετρήσεις στην Ευρώπη

Έρχονται σπουδαίες αναμετρήσεις στην Ευρώπη

Πολύ σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το μενού στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού είναι τεράστιο. Στην Αγγλία ξεχωρίζει ο αγώνας της Λίβρπουλ με την Τσέλσι την Κυριακή. Στην Ισπανία η Ρεάλ έχει δύσκολο έργο σήμερα στην έδρα της Θέλτα, ενώ η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί αύριο τη Σεβίλλη.

Σημαντικά παιχνίδια θα έχουμε στην Ιταλία. Σήμερα θα διεξαχθεί ο αγώνας Γιουβέντους-Λάτσιο και αύριο θα έχουμε το ντέρμπι Ρόμα-Ίντερ. Τέλος, στη Γερμανία η Μπάγερν θα φιλοξενήσει σήμερα τη Στουτγκάρδη σε ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι για την Μπουντεσλίγκα.

Στο «Olimpico» η Ρόμα αντιμετωπίζει την Ίντερ (20/10/2024, 21:45) στο πλαίσιο της 8ης της Serie A. Η Ρόμα θέλει να επιστρέψει στο μονοπάτι των επιτυχιών και να πάρει ένα τρίποντο που θα της δώσει ώθηση για να ανέβει στη βαθμολογία, ενώ η Ίντερ πριν από τη διακοπή είχε αναπτύξει ταχύτητα κι έδειχνε να βρίσκει τον καλό της εαυτό, καθώς παλεύει για να ανέβει στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Η Ρόμα είναι αήττητη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα Ιταλίας με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα. Ωστόσο, πήγε στη διακοπή έχοντας στις πλάτες της δύο αρνητικά αποτελέσματα: Ηττήθηκε με 1-0 από την Έλφσμποργκ εκτός έδρας για το Europa League κι έπειτα έμεινε στο 1-1 με τη Μόντσα και πάλι μακριά από το γήπεδό της για τη Serie A. Έτσι, ο προπονητής Ιβάν Γιούριτς βρέθηκε στη δίνη της κριτικής και τώρα αναμένεται αντίδραση από τους «τζιαλορόσι».

Η Ίντερ μάλλον θα προτιμούσε να μην ερχόταν η διακοπή. Μετρούσε τρεις σερί νίκες πριν από το διάλειμμα και παρόλο που η άμυνά της στα τελευταία παιχνίδια που έδωσε για τη Serie A εμφάνισε κενά, η επίθεσή της έβγαζε φωτιές έχοντας 10 γκολ υπέρ σε αυτά τα εν λόγω παιχνίδια όπου επικράτησε (3-2 την Ουντινέζε και την Τορίνο για το πρωτάθλημα και 4-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Champions League). Οπότε τώρα θέλει να δείξει πως η διακοπή δεν την επηρέασε και μπορεί να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε και μάλιστα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην άμυνα.

Στον αγωνιστικό τομέα, το Ρόμα – Ίντερ είναι μεγάλο στοίχημα και πρόκληση για τις δύο ομάδες που είχαν πολλούς διεθνείς και ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν για το ματς. Θα κληθούν να δείξουν και το βάθος του πάγκου τους, μιας και αμφότερες έχουν απαιτητικά ευρωπαϊκά ματς την εβδομάδα που ακολουθεί.

Η Ίντερ μετράει 3 σερί νίκες απέναντι στη Ρόμα, ενώ έχει 7 επιτυχίες στα τελευταία 8. Η Ρόμα δεν έχει νίκη επί της Ίντερ ως γηπεδούχος εδώ και 7 συνεχόμενα ματς με ρεκόρ: 0-3-4. Στα 3 από τα 5 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους σημειώθηκαν goal/goal και Over 2,5 τέρματα.

Όσον αφορά στις συνθέσεις που θα παραταχθούν στο Ρόμα εναντίον Ίντερ, να υπογραμμίσουμε ότι η Ρόμα δεν έχει διαθέσιμο τον μέσο Ζάλεμακερς και δεν είναι στο φουλ ο χαφ Ελ Σααράουι, ενώ η Ίντερ δεν υπολογίζει τον μέσο Μπιουκάναν και δεν είναι στο μάξιμουμ ο χαφ Ζιελίνσκι.

Πιθανή ενδεκάδα Ρόμα (3-4-2-1): Σβίλαρ – Μαντσίνι, Εντικά, Ανχελίνιο – Τσέλικ, Κονέ, Κριστάντε, Ζαλέφσκι – Ντιμπάλα, Πελεγκρίνι – Ντόβμπικ.

Πιθανή ενδεκάδα Ίντερ (3-5-2): Ζόμερ – Παβάρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Ντάρμιαν, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μχιταριάν, Ντιμάρκο – Μαρτίνες, Τιράμ.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης