HomeΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΨάχνει αντίδραση ο Παναθηναϊκός

Ψάχνει αντίδραση ο Παναθηναϊκός

Μετά την ήττα από την Παρί με 84-80 την περασμένη Τρίτη, ο Παναθηναϊκός καλείται απόψε να αντιμετωπίσει ακόμα έναν αντίπαλο εκτός έδρας. Και πρόκειται για μια έξοδο πολύ πιο δύσκολη από αυτή στο Παρίσι, αφού η ομάδα που θα παίξουν οι «πράσινοι» είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:45.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να αφήσει πίσω του την ήττα από την Παρί, αφού έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Αυτό ακριβώς τόνισε και ο Εργκίν Αταμάν, που θέλει να δει αντίδραση από τους παίκτες του.

“Η σεζόν είναι μεγάλη, θα παίξουμε πολλά παιχνίδια. Φυσικά χθες δεν παίξαμε καλά. Η Παρί έπαιξε εξαιρετικά με τρομερό τέμπο. Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία εντελώς διαφορετική ομάδα, διαφορετικό ρόστερ και τακτική. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το μπάσκετ μας και ελπίζω να δώσουμε μια απάντηση για την κακή μας απόδοση στο Παρίσι”, είπε αρχικά ο Τούρκος τεχνικός.

Για το κλειδί της αναμέτρησης με τη Ρεάλ: “Σε αυτά τα ρόστερ δεν υπάρχει ένα κλειδί, μάλλον κλειδιά. Τα ριμπάουντ είναι πολύ σημαντικά επειδή με τον Ταβάρες στο παρκέ παίρνουν πολλά επιθετικά. Πρέπει να επιτεθούμε έξυπνα με καλές αποστάσεις, όταν ο Ταβάρες είναι στο παρκέ και όταν δεν είναι. Και αμυντικά, η Ρεάλ έχει τρομερή προοπτική. Μπορεί να έχει χάσει δύο παιχνίδια μέχρι στιγμής στην EuroLeague, αλλά η πραγματικότητα είναι πως η Ρεάλ έχει ένα από τα πιο επικίνδυνα και ανταγωνιστικά ρόστερ για τον τίτλο”.

Για το αν η Ρεάλ αναζητά εκδίκηση μετά τον τελικό του Final Four: “Είναι φυσιολογικό. Είδατε το παιχνίδι χθες στο Παρίσι, όταν υπάρχει ένα παιχνίδι μεταξύ του κατόχου του EuroCup και της EuroLeague, η ατμόσφαιρα είναι πολύ ωραία. Πρέπει να πάρουμε σοβαρά το παιχνίδι, θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με πέρσι”.

Για το κακό ξεκίνημα που είχε με την Εφές στη χρονιά του back-to-back: “Μέχρι τώρα κερδίσαμε δύο παιχνίδια και χάσαμε χθες στο Παρίσι. Δεν νομίζω ότι έχουμε το ίδιο ρεκόρ, αλλά το σημαντικό είναι στο φινάλε της κανονικής σεζόν πόσες νίκες θα φτάσουμε. Είμαστε έμπειρη ομάδα, ξέρουμε την προοπτική του ρόστερ. Φυσικά κατά τη διάρκεια θα έχουμε κάποια μεγάλα παιχνίδια που θα κερδίσουμε και κάποια που θα χάσουμε”.

Από την πλευρά του ο Κέντρικ Ναν δήλωσε: “”Δεν είναι back-to-back, έχουμε μία μέρα να ξεκουραστούμε και να είμαστε έτοιμοι για αύριο. Περιμένω από τους συμπαίκτες μου να είναι έτοιμοι, με κίνητρο. Επειδή είναι αυτοί που είναι και λόγω της ιστορίας που έχουμε, περιμένω τους πάντες να είναι έτοιμοι. Δεν έχω αμφιβολία για αυτό, θα είμαστε έτοιμοι”.

Για τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι και τι χρειάζεται να κάνει ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη: “Δεν θέλω να μιλήσω για όσα έγιναν επειδή μπορείτε να δείτε τι συνέβη και είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να διορθωθεί. Πρέπει να ξεκινήσουμε πολύ καλύτερα το παιχνίδι, στο Παρίσι έλεγξαν λίγο πολύ το παιχνίδι οι αντίπαλοί μας. Δώσαμε ευκαιρία στον εαυτό μας να ανακάμψουμε, πάντα παλεύουμε μέχρι τη λήξη. Πρέπει να ξεκινήσουμε καλύτερα και να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο”.

Γνωρίζουν τις δυσκολίες και οι Ισπανοί

Ο Τσους Ματέο μίλησε ενόψει του αγώνα στην ισπανική πρωτεύουσα και τόνισε ότι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είναι αντίπαλος υψηλής κλάσης, που έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο από πέρυσι, διατηρώντας και όλους τους αστέρες.

«Μας περιμένει ένας πολύ δυνατός Παναθηναϊκός, αν και μόλις έχασε στο Παρίσι, με όλους τους αστέρες του περσινού ρόστερ και κάποιες προσθήκες να ενισχύουν την ομάδα του. Αλλά παίζουμε στο σπίτι μας, με την υποστήριξη των οπαδών μας και ελπίζοντας να κάνουμε αυτό το βήμα μπροστά για να αρχίσουμε να προσθέτουμε νίκες.

Αντιμετωπίσαμε τους δύο τελευταίους πρωταθλητές και τους περσινούς φιναλίστ. Είναι διαφορετικές συνθήκες. Είναι μία κανονική περίοδος όπου πρέπει να πετύχεις έναν μακροπρόθεσμο στόχο, έχοντας αρκετή υπομονή και βεβαιότητα ότι θα έρθουν νίκες.

Είναι αντίπαλος υψηλής κλάσης και θα απαιτήσουν τα μέγιστα, δίνοντας το 100% τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και βρίσκοντας λύσεις απέναντι σε μια ομάδα που είναι επίσης καλή στην άμυνα. Πρέπει να μπορέσουμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι εντός έδρας», ήταν το σχόλιο του προπονητή της Ρεάλ.

Ο Αργεντινός γκαρντ, Φακούντο Καμπάτσο, εξήγησε ότι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν τιμωρεί όλα τα λάθη σκοράροντας και τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα στο ζευγάρι, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται για πρώτη φορά μετά από τον περυσινό τελικό στη διοργάνωση.

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Έρχονται από ήττα, άρα θα είναι ακόμα πιο συγκεντρωμένοι. Ερχόμαστε από δύο σκληρές ήττες. Κάναμε καλά και κακά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε για να μην το επαναλάβουμε. Ο Παναθηναϊκός δεν σου δίνει περιθώρια λάθους και τιμωρεί όλα σου τα λάθη με καλάθια. Έχουν ποιοτικούς παίκτες και είναι ένα παιχνίδι που θα απαιτήσει το 100% από εμάς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε εντός έδρας.

Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι παίζουμε στο γήπεδο μας και με τους φιλάθλους μας. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο παίκτης της Ρεάλ.

Σήμερα θα γίνουν επίσης οι αγώνες, Άλμπα-Φενέρμπαχτσέ (20:30), Μακάμπι-Παρτιζάν (21:05), Μιλάνο-Ζαλγκίρις (21:30) και Μπάγερν-Παρί (21:45).

Πηγή: sport24.gr


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης