HomeΣαν Σήμερα στον ΑθλητισμόΣαν σήμερα: Ο τελευταίος... χορός του Χατζηπαναγή

Σαν σήμερα: Ο τελευταίος… χορός του Χατζηπαναγή

Αρκετά ενδιαφέροντα γεγονότα έχουν συμβεί στο παρελθόν σαν σήμερα και μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά πιο κάτω. Ξεχωρίζει το τελευταίο παιχνίδι του μεγάλου Βασίλη Χατζηπαναγή με τη φανέλα του Ηρακλή.

2004: Άρχισε η κυριαρχία του Λοέμπ

Ο Σεμπαστιάν Λοέμπ τερμάτισε δεύτερος στον Γύρο της Κορσικής και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WRC), ενώ η Citroen κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στους κατασκευαστές. Η συνεργασία του Γάλλου οδηγού με την Citroen αποδείχθηκε ασυναγώνιστη, καθώς ο Λοέμπ αναδείχθηκε ακόμα οκτώ διαδοχικές χρονιές παγκόσμιος πρωταθλητής (!) και κυριάρχησε μέχρι το 2012. Ο απολογισμός του σε αγώνες Ράλι είναι 80 νίκες, ενώ ανέβηκε στο βάθρο συνολικά 120 φορές και κέρδισε 939 ειδικές διαδρομές.

2004: Αργυρό μετάλλιο

Ο Ελληνας πρωταθλητής στο πινγκ πονγκ Παναγιώτης Γκιώνης με παρτενέρ τον πολιτογραφημένο Αυστριακό Βεσίνγκ Τσεν κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό του τουρνουά «Pro Tour» της Πολωνίας. Στον τελικό ηττήθηκαν τους Γερμανούς Τίμο Μπολ/ Κριστιάν Σους με 3-4 σετ.

1999: Επανήλθε…

Ο Μίκαελ Σούμαχερ έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του (11/7 στο Σίλβερστοουν της Αγγλίας) στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας με νικητή τον Έντι Έρβαϊν (Ferrari) και δεύτερο τον Μίκα Χάκινεν (McLaren Mercedes). Η ομάδα της Ferrari τιμωρήθηκε λόγω κακής χρήσης των διαστάσεων των αεροτομών και ο Χάκινεν αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Η Ferrari  έκανε ένσταση την οποία κέρδισε και εξασφάλισε τον τίτλο στους κατασκευαστές.

1991: Τελευταίος αγώνας

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε αγώνα που διεξάχθηκε προς τιμήν του μεταξύ του Ηρακλή και ομάδας επίλεκτων ποδοσφαιριστών, που έληξε με νίκη του «Γηραιού» με 6-5.

1991: Κορυφαίος τζόκεϊ

Ο Άνχελ Κορδέρο έγινε ο τρίτος τζόκεϊ που κέρδισε 7.000 ιπποδρομίες.

1979: Χρόνια πολλά, Κίμι

Γεννήθηκε ο Κίμι Ραϊκόνεν, γνωστός ως «Iceman». Ο Φινλανδός πιλότος έκανε λαμπρή καριέρα στη Φόρμουλα 1 από το 2001 έως το 2021, με διάλειμμα κατά τη διετία 2010-2011 όταν αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Νίκησε σε 21 Γκραν Πρι με την Ferrari και τη McLaren, ενώ παραμένει ο τελευταίος που αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την «Σκουντέρια» το 2007.

1968: Και… δώστου ρεκόρ!

Καταρρίφθηκε πέντε φορές το παγκόσμιο ρεκόρ του τριπλούν στους Ολυμπιακούς του Μεξικού, εναλλάξ από τον Βραζιλιάνο Nelson Prudencio (17.27μ.), τον Σοβιετικό Viktor Saneyev, που ήταν και ο νικητής (17.39μ.) και τον Ιταλό Guiseppe Gentile (17.22μ.), μετέπειτα συμπρωταγωνιστή της Μαρίας Κάλλας στην κινηματογραφική «Μήδεια» του Pier Paolo Pasolini

1963: Γιορτάζει ο Γκοϊκοετσέα

Γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες ο Σέρτζιο Γκοϊκοετσέα, ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών στην Αργεντινή. Συμμετείχε σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα (1990, 1994) και οι αποκρούσεις του ήταν καταλυτικές για να φτάσει η Εθνική στον τελικό την πρώτη φορά, όπου έχασε από τη Δυτική Γερμανία. Ως διεθνής πανηγύρισε, όμως, δύο Κόπα Αμέρικα (1991, 1993) και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών (1992), στις 44 συμμετοχές του με το εθνόσημο. Σε συλλογικό επίπεδο αγωνίστηκε κυρίως σε ομάδες της πατρίδας του, ενώ είχε σύντομο πέρασμα από την Ευρώπη για λογαριασμό της γαλλικής Μπρεστ το 1991. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 2 πρωταθλήματα Αργεντινής, 1 Κόπα Λιμπερταδόρες, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο και 1 πρωτάθλημα Παραγουάης με την Σέρο Πορτένο.

1948: Εγκαίνια…

Εγκαινιάστηκε το γήπεδο της Ριζούπολης μπροστά σε 10.000 φιλάθλους με αγώνα ανάμεσα στην Μικτή ομάδα των προσφυγικών σωματείων (Απόλλων, Πανιώνιος, ΑΕΚ) και του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης και μετονομάστηκε σε στάδιο «Γιώργος Καμάρας», εις μνήμη ενός από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας.

1946: Ο «ιπτάμενος» Σίγκρεν

Γεννήθηκε στην Καλιφόρνια ο Αμερικανός επικοντιστής. Μπομπ Σίγκρεν. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 1968 στο Μεξικό (5.40μ.) και το αργυρό τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μόναχο με το ίδιο άλμα.

Βελτίωσε τέσσερις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ: 14 Μαΐου 1966 (5.32μ.), 10 Ιουνίου 1967 (5.36μ.), 12 Σεπτεμβρίου 1968 (5.41μ.) και 2 Ιουλίου 1972 (5.63μ). Μετά την αποχώρησή του από τον στίβο έκανε καριέρα ως ηθοποιός. Έπαιξε στον κινηματογράφο, στη τηλεόραση, ακόμα και σε σαπουνόπερες.

1921: Πρώτη Σοβιετική Ολυμπιονίκης

Γεννήθηκε η η Εβραϊκής καταγωγής Ουκρανή αθλήτρια της γυμναστικής Μαρία Κοντρατέγιεβα Γκοραχόφσκαγια, η οποία ήταν η πρώτη Σοβιετική Ολυμπιονίκης. Έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ελσίνκι το 1952 και κατέκτησε επτά μετάλλια. Χρυσό στο σύνθετο ομαδικό και στο ατομικό και το αργυρό σε άλμα, ασύμμετρους ζυγούς, δοκό ισορροπίας, ασύμμετρους ζυγούς και ομαδικό. Συμμετείχε, επίσης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1954 όπου κέρδισε άλλα δύο μετάλλια. Το χρυσό στο σύνθετο ομαδικό και το χάλκινο στις ασκήσεις εδάφους. Ακολούθως αποχώρησε από τη δράση και έγινε κριτής και παράγοντας. Το 1990 εγκαταστάθηκε στο Ισραήλ και απεβίωσε στο Τελ Αβίβ στις 22 Ιουλίου 2001.

1860: Επαγγελματικό τουρνουά

Διεξάχθηκε το πρώτο επαγγελματικό τουρνουά γκολφ στη Σκοτία με νικητή τον Willie Park.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης