HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΟ Μπεζούς προσθέτει έμπνευση και φαντασία

Ο Μπεζούς προσθέτει έμπνευση και φαντασία

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε εφ όλης της ύλης στο «OMONOIA TV» και είπε πολλά ενδιαφέροντα για την ομάδα, τον σχεδιασμό, την μέχρι τώρα πορεία της και τον σχεδιασμό του καλοκαιριού.

Σε δύο ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν, ο Σύμβουλος Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού του «τριφυλλιού», έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Ρομάν Μπεζούς. Η πρώτη αφορούσε στην ποιότητα του ρόστερ σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες όσο ήταν στον πάγκο της ομάδας και η δεύτερη στον προγραμματισμό του καλοκαιριού.

Οι σχετικές τοποθετήσεις του κ. Αναστασίου ήταν:

1. «Την περίοδο που ήμουν προπονητής δεν είχα κανένα παράπονο από τα παιδιά, απλά πολλές φορές ήταν δύσκολο κυρίως μετά τον τραυματισμό του Μπεζούς να γίνουμε δημιουργικοί και να βγούμε από μια δύσκολη κατάσταση. Θεωρώ μεσοαμυντικά μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά μεσοεπιθετικά μας έλειπε ο παίκτης που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά με μια ατομική ενέργεια, με μια πάσα κλπ. Δεν είχαμε τέτοιους παίκτες. Κάναμε πολλές συζητήσεις, με διοίκηση, προπονητή επιτελείο και καταλήξαμε πως αυτό που θέλουμε από τους παίκτες που θα πάρουμε να είναι με το που πάρουν μπάλα να σκέφτονται την επίθεση. Να είναι σε αυτό το φάσμα φιλοσοφίας».

2. «Μετά τον τραυματισμό του Μπέζους χρειαζόμασταν επιλογές. Κάναμε συζητήσεις με τον προπονητή για τί είδους παίκτες χρειαζόμασταν. Και έτσι επιλέξαμε παίκτες εξελίξιμους αλλά και έμπειρους και τους φέραμε στην ομάδα. Μεσοαμυντικά μπορούσαμε να βρούμε λύσεις. Με τους παίκτες που διαθέτουμε, πιστεύω ότι ο προπονητής μπορεί να παίξει όποιο σύστημα θέλει. Τα πειράματα συνήθως κοστίζουν και εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε πειράματα».

Κατά την περσινή σεζόν η παρουσία του Ουκρανού ήταν καταλυτική για τους «πράσινους», καθώς ήταν ο ποδοσφαιριστής ο οποίος πρόσθετε έμπνευση και φαντασία στο παιχνίδι της ομάδας. Είτε με τις έξυπνες και απρόβλεπτες πάσες που έδινε στους επιθετικούς είτε με τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων.

Παίκτες όπως ο Εβάντρο Κόστα, ο Εράκοβιτς, ο Ατζίλι έδειξαν πως διαθέτουν ανάλογα προσόντα, ενώ στην εξίσωση μπαίνει και ο Γιόβετιτς. Συνεπώς, το γεγονός ότι ο Μπεζούς μετρά αντίστροφα για να επιστρέψει σε δράση είναι ό,τι καλύτερο για τον Βάλντας Νταμπράουσκας και κατ’ επέκταση την Ομόνοια. Και ο λόγος είναι απλός: Με την επάνοδο του Ουκρανού οι «πράσινοι» θα έχουν πλουραλισμό στον τρόπο ανάπτυξης και λογικά θα παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια μια απαιτητικής σεζόν.

Γιώργος Χατζηαντώνης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης