HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΗ διαφορά με την περασμένη σεζόν

Η διαφορά με την περασμένη σεζόν

Η Ομόνοια πήγε στη διακοπή του πρωταθλήματος μετά την ήττα που δέχθηκε στη Λεμεσό απέναντι στον Άρη με 2-0. Η ομάδα της Λευκωσίας μετρά στα πρώτα έξι παιχνίδια 4 νίκες και δύο ήττες και η έως τώρα συγκομιδή είναι 12 βαθμοί. Το «τριφύλλι» είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Πάφο και δύο πίσω από τον Άρη.

Εάν μελετήσουμε τι έκανε η Ομόνοια την περασμένη περίοδο στις αντίστοιχες πρώτες έξι αγωνιστικές, θα δούμε ορισμένες ομοιότητες. Μια εξ αυτών είναι το γεγονός ότι στην ίδια φάση είχε ακριβώς τους ίδιους βαθμούς. Τότε είχε κερδίσει Νέα Σαλαμίνα, ΑΠΟΕΛ και Δόξα, ενώ έφεραν ισοπαλία με την Καρμιώτισσα, την ΑΕΚ και τον Άρη. Ο συντελεστής τερμάτων ήταν 14 τέρματα υπέρ και 7 κατά.

Την τρέχουσα περίοδο πήρε μία νίκη περισότερη σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Κέρδισε τον Εθνικό, τη Νέα Σαλαμίνα, την ΑΕΚ και την ΑΕΛ, ενώ ηττήθηκε από Ανόρθωση και Άρη. Ο συντελεστής τερμάτων τη δεδομένη στιγμή είναι 10 τέρματα υπέρ και 6 κατά.

Σημαντική διαφορά των δύο ετών έχει να κάνει και με την παρουσία της Ομόνοιας στην Ευρώπη και στο League Phase του Κόνφερενς Λιγκ. Την περασμένη περίοδο δεν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη και τα δεδομένα στο πρωτάθλημα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Αυτό που καλείται να βρει ο Βάλντας Νταμπράουσκας είναι να υπάρχει όσο το δυνατό ίδια καλή εικόνα και στις δύο διοργανώσεις. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν φαίνεται να ανησυχεί τον Λιθουανό προπονητή, αφού με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα είναι πολύ περισσότερες και οι διαθέσιμες επιλογές του.

Θυμίζουμε ότι ο Γουίλι Σεμέδο αναμένεται να είναι ξανά διαθέσιμος μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, ενώ και ο Στεπίνσκι που εξέτισε την ποινή του θα βρεθεί ξανά σε αποστολή της ομάδας στο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι ήταν βασικός στο παιχνίδι με τη Βίκινγκουρ. Αναμφίβολα θα είναι πολύ πιο έτοιμος και ο Γιόβετιτς, ο οποίος πήρε λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι με τον Άρη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Θυμίζουμε ότι ο Ανδρόνικος Κακουλλής ταλαιπωρείται από τραυματισμό και ανάλογα με τα δεδομένα που θα έχει μπροστά της η τεχνική ηγεσία θα καταστρώσει το πλάνο της για το εντός έδρας παιχνίδι με την Ένωση.

Όσον αφορά τη στατιστική υπηρεσία, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βέλικο Σίμιτς έχει καταγράψει τρεις ασίστ στις πρώτες έξι αγωνιστικές και είναι στην κορυφή για την Ομόνοια. Από μία ασίστ μετρούν οι Μάριτς, Κακουλλής, Παναγιώτου, Χαμάς και Εβάντρο.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας περιμένει πολύ περισσότερα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης