HomeΕΛΛΑΔΑΑφιερωμένος στον Μπάλντοκ ο θρίαμβος της Ελλάδας

Αφιερωμένος στον Μπάλντοκ ο θρίαμβος της Ελλάδας

«Ο Τζορτζ Μπάλντοκ θα είναι μαζί μας και στην σκέψη μας», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τον θρίαμβο επί της Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ» με 2-1 για την 3η αγωνιστική του Nations League.

«Θέλω να πω εκ μέρους όλων συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ήταν μία μαύρη ημέρα και η ατμόσφαιρα ήταν δύσκολη. Το σίγουρο είναι πως όσο τα παιδιά αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα, ο Τζορτζ Μπάλντοκ θα είναι μαζί μας και στην σκέψη μας. Ίσως όλο αυτό που δημιουργήθηκε να λειτούργησε στους παίκτες ως έξτρα κίνητρο, ώστε η μνήμη αυτού του παιδιού να παραμείνει φωτεινή μέσα από μία τέτοια εμφάνιση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοβάνοβιτς σημειώνοντας πως στα αποδυτήρια η ατμόσφαιρα ήταν υποτονική.

«Ήταν μία δύσκολη και μαύρη ημέρα με λίγο φως, κρατάμε την μνήμη του παιδιού σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το αγωνιστικό δεν αλλάζει, ήταν δύσκολο να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα. Από όλες τις απόψεις ήταν σπουδαίο ματς και κάναμε την Αγγλία να υποφέρει, ανταποκριθήκαμε απόλυτα. Στο τέλος, αντικειμενικά, νομίζω ότι δίκαια κερδίσαμε», πρόσθεσε.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σημείωσε πως ήταν σπουδαίας σημασίας η νίκη στο «Γουέμπλεϊ», καθώς βάζει την Ελλάδα σε έναν διαφορετικό δρόμο με παραπάνω υποχρεώσεις και τους δημιουργεί έξτρα πίεση ενόψει της συνέχειας. «Σίγουρα, πάντως, αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου», κατέληξε.

Ο αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας, χαρακτήρισε τη νίκη ως την πιο σημαντική της ζωής του. «Πραγματικά είμαι πάρα πολύ υπερήφανος. Με αυτά τα παιδιά μοιραζόμαστε τα αποδυτήρια της Εθνικής, είμαστε μέσα στο γήπεδο. Ολοι κατέθεσαν την ψυχή τους από το πρώτο λεπτό παρά τα τραγικά νέα. Εδώ νομίζω ότι μπαίνει μία τελεία όσον αφορά στο ποδόσφαιρο», είπε και αφιέρωσε τη νίκη στον Τζορτζ, στην οικογένειά του, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής έκαναν ό,τι μπορούσαν.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά δημοσιογράφων που χρησιμοποίησαν αυτήν την τραγωδία γράφοντας και λέγοντας αστειότητες και αφήνοντας υπονοούμενα. «Δεν σεβάστηκαν πρώτα από όλα την οικογένεια του Τζορτζ και μετά όλους εμάς», ανέφερε καταλητικά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης