HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΗ Ομόνοια έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τον «Λαό»

Η Ομόνοια έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τον «Λαό»

Η διακοπή του πρωταθλήματος με τη διεξαγωγή έξι αγωνιστικών και η ευρωπαϊκή πορεία της Ομόνοιας αποτελούν καλό δείγμα για τις πρώτες εκτιμήσεις που αφορούν στην ομάδα και την προοπτική της σε σχέση με τους στόχους που τέθηκαν από τη Διοίκηση. Και δη η είσοδος σε ευρωπαϊκούς ομίλους και δυναμική επιστροφή του «τριφυλλιού» σε πρωταγωνιστική πορεία για διεκδίκηση των εγχώριων τίτλων.

Στο ξεκίνημα της περιόδου οι «πράσινοι» ανταποκρίθηκαν σε μέγιστο βαθμό, αφού προκρίθηκαν στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ με σχεδόν άψογο τρόπο. Σε έξι αγώνες σημείωσαν πέντε σερί νίκες και δέχθηκαν μία ήττα στη ρεβάνς – αγγαρεία με τη Ζίρε, ενώ ξεκίνησαν νικηφόρα και στον όμιλο.

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, ο απολογισμός καταγράφει τέσσερις νίκες και δύο ήττες, με την ομάδα στην 3η θέση με 12 βαθμούς, 4 μακριά από την κορυφή. Βάσει δεδομένων η Ομόνοια είναι στο «κόλπο» του τίτλου και μάλιστα με αξιώσεις, λαμβάνοντας υπόψιν την όλη παρουσία της αλλά και την ποιότητα του ρόστερ όπως φαίνεται στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας. Ακόμα και στα ντέρμπι που έχασε (σ.σ. με Ανόρθωση και Άρη), η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας δεν ήταν χειρότερη, όμως οι λεπτομέρειες τής στοίχισαν.

Εξίσου σημαντική παράμετρος, που σχετίζεται άμεσα με τη μελλοντική πορεία της Ομόνοιας, είναι το έξτρα κέρδος που απεκόμισε στο ξεκίνημα της σεζόν. Η ομάδα κέρδισε πλέον την εμπιστοσύνη των απαιτητικών οπαδών της, γεγονός που αποτυπώθηκε έμπρακτα με το χειροκρότημα προς τους ποδοσφαιριστές παρά το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα. Ο «Λαός» βλέπει πως δημιουργήθηκε μια ομάδα αντάξια του ονόματος, της ιστορίας και του εκτοπίσματος της Ομόνοιας και την χαίρεται. Πώς μεταφράζεται το συγκεκριμένο δεδομένο; Πολύ απλά με τη διασφάλιση της έντονης στήριξης της ομάδας στη συνέχεια από τον «12ο παίκτη».

Όσον αφορά στη γενική εικόνα, η ομάδα έδειξε και αδυναμίες, κάτι που αναγνωρίζουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι με πρώτο και καλύτερο τον Λιθουανό τεχνικό. Μέσα από τα αρνητικά αποτελέσματα και τις μέτριες εμφανίσεις, ο κ. Νταμπράουσκας μαθαίνει και βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για να διορθώσει τις ανορθογραφίες και να βελτιώσει περαιτέρω την εικόνα της ομάδας.

Ταυτόχρονα, δουλεύει μεθοδικά με κύριο μέλημα να ενσωματώσει στο σύνολο τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποκτήθηκαν τελευταίοι, ούτως ώστε να επιβεβαιώσουν την ποιότητά τους για να δείξει η ομάδα τις πραγματικές της δυνατότητες. Ο χρόνος είναι σύμμαχος για τον προπονητή του «τριφυλλιού», αφού με την επιστροφή στη δράση θα είναι πολύ πιο έτοιμοι σημαντικοί παίκτες και συνεπώς θα έχει άνεση τόσο στον καταρτισμό του πλάνου όσο και στις αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Γιώργος Χατζηαντώνης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης