HomeΣαν Σήμερα στον ΑθλητισμόΣαν σήμερα: Η αποκαθήλωση του Λανς Άρμστρονγκ

Σαν σήμερα: Η αποκαθήλωση του Λανς Άρμστρονγκ

Σαν σήμερα το 2012 ανακοινώθηκε το πόρισμα της Αμερικανικής Αρχής Αντιντόπινγκ (USADA) για την υπόθεση του ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ σύμφωνα με το οποίο του αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι που κατέκτησε στην καριέρα του.

Διαβάστε τι άλλο σημαντικό γεγονός έγινε σαν σήμερα (10/10):

2012: Αποκαθήλωση…

Ανακοινώθηκε το πόρισμα της Αμερικανικής Αρχής Αντιντόπινγκ (USADA) για την υπόθεση του ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ σύμφωνα με το οποίο του αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι που κατέκτησε στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων και των επτά στο «Tour De France», λόγω χρήσης αναβολικών.

2004: Οικογενειακή υπόθεση

Τα αδέλφια Μίκαελ και Ραλφ Σούμαχερ μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στο Γκραν Πρι Ιαπωνίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Ο Μίκαελ εκκίνησε πρώτος και ο Ραλφ δεύτερος, θέσεις που διατήρησαν με την ολοκλήρωση του αγώνα. Ήταν η πέμπτη και τελευταία φορά που οι αδελφοί Σούμαζερ τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις. Ο τυφώνας Ma-on οδήγησε σε ακύρωση όλης της δράσης του Σαββάτου και εξανάγκασε την FIA να διεξάγει τόσο τις κατατακτήριες δοκιμές όσο και τον αγώνα την ίδια μέρα. Ο Τακούμα Σάτο της BAR-Honda έχασε την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο στην πατρίδα του, καθώς έμεινε στην 4η θέση στο φινάλε, ενώ ο ομόσταβλός του Τζένσον Μπάτον τερμάτισε τρίτος.

2001: Πρώτος σκόρερ

Ο Άντι Κόουλ πέτυχε το 23ο τέρμα του στον αγώνα Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-2) για το Τσάμπιονς ΛΙγκ και έγινε ο πρώτος Άγγλος σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ξεπερνώντας τον Μπόμπι Τσάρλτον.

1991: Σέντρα

Διεξάχθηκε ο εναρκτήριος αγώνας της νεοσύστατης Πρέμιερ Λιγκ.

1981: Με άρωμα γυναίκας!

Η Μισέλ Μουντόν έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός που κέρδισε αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Η Γαλλίδα, με συνοδηγό την Φαμπρίτσια οδήγησε ένα Audi Quattro και επικράτησε στο Ράλι του Σαν Ρέμο, με διαφορά σχεδόν 4 λεπτών του Χένρι ΤοΪβόνεν, ο οποίος οδήγησε μια Sunbeam Lotus με συνοδηγό τον Φρεντ Γκάλαχερ.

1976: Άθλος του Ιορδανίδη

Ο 98χρονος Δημήτρης Ιορδανίδης έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που έτρεξε σε Μαραθώνιο και τερμάτισε σε 7 ώρες και 33 λεπτά στην κλασική διαδρομή.

1966: Στους «4» της Ευρώπης

Ο Εθνικός νίκησε την Μπαρτσελόνα με 2-0 στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο μπροστά σε 2.500 φιλάθλους και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ευρώπης του Πόλο.

1966: Μορφή της Άρσεναλ

Γεννήθηκε ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός Τόνι Ανταμς, ποδοσφαιριστής θρύλος της Άρσεναλ. Αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του με τους «κανονιέρηδες» και συγκεκριμένα για 22 χρόνια (1980-2002)!

Εκτός από ηγετική μορφή της ομάδας πάλεψε και με τα πάθη του και κατάφερε να βγει νικητής. Το ποτό και τα ναρκωτικά ήταν οι κακές του συνήθιες, όμως τις ξεπέρασε και ίδρυσε ένα ίδρυμα πο προσφέρει ψυχολογική στήριξη σε αθλητές οι οποίοι έχουν προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Όσον αφορά στο βιογραφικό του είναι γεμάτο επιτυχίες. Με την ομάδα του ΛΟνδίνου κατέκτησε 1 Κύπελλο Κυπελλούχων (1994), 4 πρωταθλήματα (1989, 1991, 1998, 2002), 3 κύπελλα (1993, 1998, 2002), 2 Λιγκ Καπ (1987, 1993) και 3 ΚΟμιούνιντι Σιλντ (1991, 1998, 1999).

Ως διεθνής κατέγραψε 66 συμμετοχές με την Αγγλία και σημείωσε 5 τέρματα. Έλαβε μέρος στο Μουντιάλ του 1998 και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 1988, 1992 και 1996.

‘Οταν κρέμασε τα παπούτσια δούλψε για αρκετά χρόνια ως προπονητής.

1964: Πρώτοι στην Ασία

Άρχισαν οι 18οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο και οι πρώτοι που διεξάχθηκαν στην Ασία. Συμμετείχαν 4.057 αθλητές και 683 αθλήτριες από 94 χώρες. Την Ολυμπιακή Φλόγα δεν άναψε αθλητής αλλά ο 19χρονος Ιάπωνας Γιοσινόρι Σακάι, μετέπειτα δημοσιογράφος, που γεννήθηκε στις 6/8/1945, την ημέρα που έπεσε η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα. Η Νότια Αφρική αποκλείστηκε, ενώ η Ινδονησία και η Νότια Κορέα δεν συμμετείχαν στη διοργάνωση λόγω διαφωνιών με αποφάσεις της ΔΟΕ

Το πρόγραμμα περιλάμβανε 19 αθλήματα, εκ των οποίων το τζούντο και το βόλεϊ ανδρών και γυναικών για πρώτη φορά. Με τη βοήθεια διαστημικού δορυφόρου οι αγώνες μεταδόθηκαν τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο, ενώ για π πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν κομπιούτερ για τα αποτελέσματα.

1960: Ξεκληρίστηκε η ομάδα

Η ομάδα football του πολυτεχνείου της Καλιφόρνια ξεκληρίστηκε καθώς 16 μέλη της σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο που επέβαιναν συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Toledo στο Οχάιο. Ένας από τους επιζώντες, ο Τεντ Τόλνερ, έγινε στη συνέχεια προπονητής της Νότιας Καλιφόρνια (1983-1986).

1865: Μπάλα μπιλιάρδου

Ο John W. Hyatt πατεντάρισε την μπάλα του μπιλιάρδου από ένα υλικό που έμοιαζε με ελεφαντόδοντο.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης