HomeΣαν Σήμερα στον ΑθλητισμόΣαν σήμερα: Η Ferrari επανήλθε στους τίτλους

Σαν σήμερα: Η Ferrari επανήλθε στους τίτλους

Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια η Ferrari κατάφερε να επιστρέψει στην κατάκτηση τίτλου μετά από 21 χρόνια με τον Μίκαελ Σούμαχερ να είναι ο υπαίτιος.

Διαβάστε τι άλλο σημαντικό γεγονός έγινε σαν σήμερα (08/10):

2000: Τίτλος για τη Ferrari

Ο Μίκαελ Σούμαχερ τερμάτισε πρώτος στην πίστα της Σουζούκα και χάρισε στην ομάδα της Ferrari τον πρώτο τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών μετά 21 χρόνια. Ο προηγούμενος παγκόσμιος πρωταθλητής της ιταλικής ομάδας ήταν ο Τζόντι Σέκτερ το 1979…

1999: Ντεμπούτο στα ρινγκ

Η Λάιλα Άλι, η νεότερη κόρη του Μοχάμεντ Άλιi, έκανε ντεμπούτο ως επαγγελματίας στην πυγμαχία με νίκη επί της Έιπριλ Φάουλερ σε 31 δευτερόλεπτα και κέρδη 25.000 δολάρια στη Βερόνα της Νέας Υόρκης.

1994: Στην 6η θέση

Η Ελλάδα ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Βραζιλία με 3-0 σετ και έμεινε στην 6η θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ, το οποίο κατέκτησε η Ιταλία.

1967: Με κυπριακή ομάδα

Διεξάχθηκε η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, στο οποίο συμμετείχαν για πρώτη φορά 18 ομάδες, μεταξύ των οποίων και μία κυπριακή (Ολυμπιακός).

1967: Ρεκόρ κόσμου

Ο Αμερικανός Μαρκ Σπιτς κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα με χρόνο 2:05.7 στο δυτικό Βερολίνο.

1967: Σημαντική διάκριση

Ολοκληρώθηκε το 15ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ στο Ελσίνκι. Η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 12η θέση με πρώτη την Σοβιετική Ενωση. Ο Γιώργος Κολοκυθάς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 206 πόντους, στην πρώτη διάκριση Έλληνα παίκτη σε διεθνές επίπεδο.

1965: Με δύο ομάδες

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα αγωνιζόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού με δύο ομάδες, την Δυτική (GDR) και την Ανατολική (DDR).

1957:  Χρόνια πολλά, Αντόνιο

Γεννιέται ο Ιταλός αριστερός οπισθοφύλακας Αντόνιο Καμπρίνι. Ιδιαίτερα γρήγορος και επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του ξεχώρισε για το καθαρό του παιχνίδι. Άρχισε την καριέρα του στην Κρεμονέζε, συνέχισε στην Αταλάντα και το 1979 εντάχθηκε στη Γιουέντους, όπου μεγαλούργησε για μία δεκαετίαμ, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Μπολόνια.

Με τη «βέκια σινιόρα» κατέκτησε τα πάντα! Έξι πρωταθλήματα και 2 κύπελλα Ιταλίας, όλες της «κούπες» των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (1 Κύπελλο Πρωταθλητριών, 1 Κυπελλούχων, 1 UEFA και 1 Σούπερ Καπ), καθώς και το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Αγωνίστηκε 73 φορές με την Εθνική Ιταλίας (8 γκολ) και το 1982 πανηγύρισε την κατάκτηση του Μουντιάλ.

1928: Μεγάλος παίκτης

Γεννήθηκε ο Βλαντίρ Περέιρα Ντίνι, βασικό στέλεχος της Εθνικής Βραζιλίας που κατέκτησε τα Παγκόσμια Κύπελλα το 1958 και το 1962, ενώ πήρε μέρος και στην διοργάνωση του 1954. Μετά από τους Πελέ και Γκαρίντσα θεωρείται ο τρίτος καλύτερος ποδοσφαιριστής της χώρας. Απεβίωσε στις 12 Μαΐου 2001.

1925: Αμαζόνα

Η Έιλιν Τζόελ, κόρη του εκατομμυριούχου ιδιοκτήτη αλόγων Τζιμ Τζόελ, έγινε η πρώτη γυναίκα τζόκεϊ που κέρδισε ανοιχτή κούρσα με τη νίκη της στον αγώνα 4 μιλίων του Town Plate στο Newmarket. Στον αγώνα, που χρονολογείται από το 1665, συμμετείχαν 5 γυναίκες από τους 8 συνολικά τζόκεϊ.

1922: «Βαρόνος»

Γεννήθηκε ο Σουηδός επιθετικός μέσος και αργότερα προπονητής Νιλς Λίντχολμ, μέλος της περίφημης τριπλέτας Γκρεν-Νόρνταλ-Λίντχολμ (Γκρε-Νο-Λι) στη Μίλαν. Τον αποκαλούσαν «βαρόνο» επειδή παντρεύτηκε τη βαρόνη Ντόνα Νίνα της Μόντσα. Πέθανε στις 5 Νοεμβρίου 2007.

1904: Αγώνας αυτοκινήτων

Για πρώτη φορά διεξάχθηκε αγώνας αυτοκινήτων ως οργανωμένο σπορ. Ο Τζορτζ Χιθ κέρδισε το πρώτο Vanderbilt Cup.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης