HomeΕξ ΑπορρήτωνΟ Αυγουστή θα ποντάρει στο φιλότιμο...

Ο Αυγουστή θα ποντάρει στο φιλότιμο…

Ο Σωφρόνης Αυγουστή μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά, αφού οι αγώνες της Εθνικής με τη Ρουμανία και το Κόσοβο είναι προ των πυλών.

Κατ’ αρχάς να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στον νέο ομοσπονδιακό προπονητή, με τις προσδοκίες προς το πρόσωπό του να είναι μεγάλες. Χωρίς να παραγνωρίζουμε πως αναλαμβάνει αποστολή… υψηλού κινδύνου.

Πάντως, ο κ. Αυγουστή είναι μαθημένος στα δύσκολα, ενώ ο πάγκος της Εθνικής ήταν ο κρυφός του πόθος. Συνεπώς, τώρα που ανέλαβε τα ηνία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να δικαιώσει την επιλογή του.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ως προπονητής είναι ότι έχει τον τρόπο να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες του. Τολμώ, μάλιστα, να προβλέψω πως σε πρώτο χρόνο ποντάρει στη συγκεκριμένη ικανότητα, προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Στα θετικά για το επικείμενο ντεμπούτο του καταγράφεται και το γεγονός πως ξέρει από πρώτο χέρι την ιδιοσυγκρασία των Κύπριων ποδοσφαιριστών, ούτως ώστε να ευαισθητοποιήσει το φιλότιμο στον μέγιστο βαθμό.

Συν τοις άλλοις, από μια γρήγορη ματιά στην πρώτη του κλήση γίνεται αντιληπτό ότι με τους περισσότερους διεθνείς συνεργάστηκε με επιτυχία σε συλλογικό επίπεδο, ενώ τυγχάνει εκτίμησης από μέρους των ποδοσφαιριστών.

Εν κατακλείδι, μακάρι αυτή η «προίκα» να έχει θετικές προεκτάσεις για την Εθνική μας στην προσπάθειά της να κερδίσει ξανά την εκτίμηση των Κύπριων φιλάθλων σε μια εποχή που τυγχάνει απαξίωσης.

Κουτσομπόλης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης